П'ятниця, 29 Березень 2024


Іваннівська сільська рада може увійти до складу Дубенської територіальної громади. Таку можливість надала своїм рішенням регіональна робоча група з підготовки перспективного Плану формування територій громад Рівненської області.

Так, попередньо в Іванівській сільській раді виникла неоднозначна ситуація. Жителі чотирьох сіл цієї ради висловили бажання об’єднатися із різними територіальними громадами. Зокрема, мешканці Івання, Клещихи та Кривухи хотіли відноситися до Дубенської громади, а сіл Зеленого та Бортниці – до Привільненської.  

«Звичайно потрібно прислуховуватися до думки жителів сільських рад, адже об’єднання громад повинно відбуватися на добровільних засадах. Проте бажання окремих населених пунктів однієї сільради увійти до різних громад наразі не відповідає вимогам статті 4 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», де зазначається, що межі об’єднаної територіальної громади визначаються по зовнішніх межах юрисдикції рад територіальних громад, що об’єдналися», - підкреслив керівник апарату ОДА Олександр Корнійчук.

Загалом на Дубенщині планують створити вісім територіальних спроможних громад.

«Хочу нагадати, що коли сесією облради затверджувався перспективний план об’єднаних громад, то вказувалося на те, що до нього можуть вноситися зміни з огляду на позиції органів місцевого самоврядування. Наразі над ними працюють робочі районні групи», - зазначив перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Юрій Приварський.

Також члени робочої групи обговорили та підтримали зміни до перспективного плану, які надійшли із районів. На Костопільщині планувалося створення 3 громад, проте буде 4. Адже Малолюбашівська та Мирненська сільські ради прийняли рішення про об’єднання із центром у Мирному.

У Демидівському районі буде створена одна територіальна громада, до якої увідійде Пляшевська сільська рада, що знаходиться на Радивилівщині.

Зміни до перспективного плану на розгляд робочої групи також надійшли із Зарічненського, Здолбунівського, Млинівського, Радивилівського, Рокитнівського та Дубровицького  районів.

Не змінилася ситуація щодо формування територій у Березнівському, Корецькому, Острозькому, Володимирецькому, Гощанському та Сарненському районах.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.