Четвер, 28 Березень 2024


Платники податків Рівненщини цьогоріч отримали безкоштовно майже 4 тисячі електронних цифрових підписів

Електронні цифрові підписи дають змогу платникам податків подавати звітність в електронній формі  та забезпечують суб’єктам господарювання вагомі переваги.

Зокрема :

1. Економію ресурсів та часу.

Ведення електронного документообігу на підприємстві істотно зменшує обсяги паперової бухгалтерської документації, економить час співробітників і витрати підприємства, повязані з укладанням договорів, оформленням платіжних документів, та їх пересиланням. Документи можуть бути підписані електронним цифровим підписом (далі – ЕЦП) і передані за призначенням протягом декількох секунд.

2. Простота і зручність використання.

Використання ЕЦП доступне будь-якій людині незалежно від рівня володіння персональним компютером, освіти та роду занять.

3. Конфіденційність інформації.

Конфіденційність інформації (неможливість доступу до неї будь-якої особи, що не володіє секретним кодом) забезпечується завдяки надійним криптографічним перетворенням.

4. Безпека інформації.

Безпека використання ЕЦП гарантується тим, що надійні засоби, які використовуються для роботи з ЕЦП, проходять експертизу у Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України.

5. Можливість ведення електронного документообігу з державними структурами.

Зручність використання ЕЦП при обміні даними з усіма міністерствами, відомствами, при поданні звітності у будь-які контролюючі органи, що приймають звіти в електронній формі на території України.

6. Ведення ділових відносин на сучасному рівні.

Використання ЕЦП істотно прискорює проведення будь-яких комерційних операцій і виключає необхідність додаткових зустрічей і багатогодинних переговорів.

Повна інформація щодо порядку надання звітності в електронному вигляді розміщена на офіційному порталі Державної фіскальної служби України на головній сторінці у розділі "Електронна звітність" (електронні сервіси) за електронною адресою: http://sfs.gov.ua/elektronna-zvitnist/.

ГУ ДФС у Рівненській області

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.