Вівторок, 19 Березень 2024


Мобілізовані військовослужбовці на Рівненському загальновійськовому полігоні під час занять з вогневої підготовки навчаються виконувати завдання у складі відділень.

Зокрема, за сценарієм виконання вправи, відділення рухалося на вантажному автомобілі чи броньованій машині і потрапило у засідку. Командир приймає рішення спішитися, прийняти бій та відбити напад противника.

Особовий склад відділення веде груповий вогонь із різних позицій – стоячи, з коліна, лежачи та з борта транспортного засобу. Мішені з’являються всього на 5 секунд, в різних місцях і глибині фронту. Мобілізовані військовослужбовці повинні встигнути їх уразити. Під час цієї вправи командир навчається приймати правильні управлінські рішення, а його підлеглі – уражати цілі на швидкість, - зазначив начальник директриси БМП лейтенант Роман Волощук.

За словами офіцера, в основу цієї вправи ліг досвід українських військових протидії диверсійно-розвідувальним групам ворога в зоні АТО. Начальник директриси на вогневому рубежі допомагає мобілізованим корегувати навички стрільби. А якщо хтось із військовослужбовців все ж не може влучити в цілі, то лейтенант Роман Волощук проводить з ними додаткові заняття.

Наше завдання навчити людей застосовувати зброю так, щоб вони могли захистити своє життя і виконати завдання. Тут немає «виконав норматив» - «не виконав», а триває постійний бойовий вишкіл. Адже ми щиро бажаємо, щоб усі захисники Вітчизни після виконання свого громадянського обов’язку із захисту української донбаської землі повернулися живими і здоровими додому, - додав лейтенант Роман Волощук.

 

Майор Олександр Гайн, Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)

 

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.