П'ятниця, 29 Березень 2024


Нещодавно, відділом молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту Березнівської райдержадміністрації були проведені військово-спортивні змагання між командами, які сформовані з представників політичних партій та громадських організацій. Напередодні місцевих виборів, що мають відбутися в жовтні цього року, місцевим громадським та політичним партіям запропоновано позмагатися в спортивних змаганнях у чесних, прозорих, спортивних змаганнях.

Але виявилося, що звиклі до брудних технологій та інформаційних війн, місцеві громадсько-політичні формування неохоче виявляли бажання прийняти участь у даних змаганнях. Із більше ста існуючих у нас в районі партій та громадських організацій прийняли участь у змаганнях три громадських організацій та чотири партійні структури.

Серед них дві молодіжні організації «Центр молодіжних ініціатив «Разом» та «Спілка Української Молоді», команда районної організації спілки журналістів «ТРК Березне», серед партійних організацій участь прийняли представники Всеукраїнського об’єднання «Свободи», «Правого сектору», «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» та Радикальної партії О.Ляшка. 

В кожну команду входили по двоє жінок та чоловіків. Змагалися проводились в п’яти різних видах програми окремо серед чоловіків та жінок:

- біг на 100 м;
- метанні гранати;
- амреслінг;
- стрільба з гвинтівки;
- перетягування канату.

В бігу на сто метрів кращий результат серед жінок показала представниця «Центру молодіжних ініціатив «Разом» Гарбар Ірина, другий результат у представниці партії «Правий сектор» Мухітової Кристини, а третю сходинку посіла Седун Ірина з команди «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Кращим з чоловіків став Лашта Роман з «Спілки Української Молоді», друге і третє місця посіли представники «Центру молодіжних ініціатив «Разом» Данильчук Сергій і Захарчук Роман відповідно.

У змаганнях з амреслінгу перемогу серед жінок отримала Ющук Інна з «Спілки Української Молоді», яка в фіналі здолала представницю Радикальної партії О.Ляшка Кравець Іванну, трете місце здобула Король Галина з «Блоку Петра Порошенка «Солідарність». В чоловіків найсильнішим виявився Наумчук Володимир з Радикальної партії О.Ляшка, друге місце у Лашти Романа з «Спілки Української Молоді», трете місце посів Сарай Іван з партії «Правий сектор».

У змаганні на дальність кидання гранати у жінок найрезультативнішою стала представниця «Центру молодіжних ініціатив «Разом» Гарбар Ірина, друге та трете місця відповідно зайняли представниці «Спілки Української Молоді» Ющук Інна та Нагірна Інна. А найрезультативнішим у киданні гранати на дальність став Лашта Роман «Спілка Української Молоді», друге місце посів Захарчук Роман з «Центру молодіжних ініціатив «Разом», третім став Власюк Олександр з «Правого сектору».

У змаганні з стрільби з пневматичної гвинтівки найкраще стріляв представник Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Юхневич Павло, другий результат показав Захарчук Роман з «Центру молодіжних ініціатив «Роман», третій результат у Лашти Романа з «Спілки Української Молоді». У дівчат найкращий результат вибила Михайлюк Оксана «Центру молодіжних ініціатив «Разом», друге місце посіла у представниця «Правого сектору» Мухітова Кристина, трете місце здобула Король Галина з «Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

Найзапекліша боротьба розгорнулася у змаганнях з перетягування канату. Найсильнішими виявилась команда «Правого сектору», яка у фіналі перемогла «Спілку Української молоді». У двобої за трете і четверте місце боролися між собою команди партійних структур «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» та Радикальної пратії О.Ляшка, перемогу і трете місце здобули порошенківці, а радикали задовільнилися четвертим місцем.

За підрахунками судейської колегії в індивідуальному заліку найбільшу кількість очок з усіх видів програми змагань серед чоловіків набрав Лашта Роман з «Спілки Української Молоді», який і здобув перше місце, друге місце здобув Роман Захарчук з «Центру молодіжних ініціатив «Разом», а трете – Власюк Олександр «Правий сектор». Найкращою серед жінок стала Гарбар Ірина з «Центру молодіжних ініціатив «Разом», друге місце у Мухітово Крістіни з «Правого сектору», а третю сходинку посіла Седун Ірина з «Блоку Петра Порошенка «Солідарність». 

Підбивши усі результати судейська колегія на чолі з викладачем Березнівського лісового коледжу Огородніком Віктором Адамовичем встановила, що перемогу в загальнокомандному заліку дісталася команді «Спілці Української Молоді у складі Лашти Романа, Ющук Інни, Колосовського Володимира, Нагірної Інни, які в підсумку набрали 186 очок. Всього кілька очок недобрала команда «Центру молодіжних ініціатив ”Разом” в складі Захарчука Романа, Михайлюк Оксани, Данильчука Сергія та Гарбар Ірини, які набрали в підсумку 184 очка та посіли друге місце. Трете місце з 177 точками посіли представники партії Правого сектору - Власюк Олександр, Мухітова Крістіна, Сарай Іван, Рощук Олена.

Усі переможці отримали грамоти, а команди переможці медалі і купу задоволення та хорошого настрою. На думку усіх команд дані змагання потрібно проводити і в подальшому, тож до наступних змагань з більшою кількістю команд учасників. 

Ящук Василь Йосипович,
начальник відділу молоді та спорту 
управління освіти, молоді та спорту Березнівської РДА

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.