Четвер, 28 Березень 2024


З 20 по 28 серпня в Здолбунівському районі відбувався підбір кандидатур на заміщення вакантних посад керівників та заступників керівників навчальних закладів Здолбунівського району, а саме директора П’ятигірської школи, заступників керівників у Глинській та Уїздецькій школах. Підбір був створений з метою забезпечити прозорість процесу та залучити досвідчених педагогів району на вакантні місця навчальних закладів Здолбунівського району. Подібні заходи дозволяють підвищити рівень поінформованості громадськості про діяльність освітньої галузі та вперше були проведені в районі.

Відбір кандидатів відбувався кількома етапами:

На першому етапі відділ освіти опублікував оголошення про проведення підбору кандидатур в засобах масової інформації та на офіційному сайті відділу освіти Здолбунівської РДА. Усі бажаючі, які мали відповідну освіту та досвід роботи подали пакет документів до відділу освіти.

На другому етапі, який відбувся 25 серпня 2015 року, претенденти отримали можливість відвідати той навчальний заклад, у якому вони планують працювати.

Третій етап був проведений 27 серпня 2015 року у ЗОШ I-IIIст. №6. Кандидати на заміщення вакантних освітніх посад пройшли професійно-психологічний тестування та психологічний тренінг. 

Четвертий завершальний етап відбувся наступного дня, 28 серпня 2015 року. Претенденти презентували комісії свою стратегію діяльності та розвитку чи напрямку роботи школи, у якій вони планують зайняти вакантну посаду.

Опісля комісія провела співбесіди з претендентами за результатами презентацій. Засідання комісії проходило у відкритій формі, у присутності представників ЗМІ. Члени комісії мали право висловлювати свою власну думку щодо того чи іншого претендента, тому активно використовували це право. Рішення комісія приймала теж відкрито та колегіально, тобто члени комісії голосували шляхом піднятих рук.

В результаті голосування, переможцями відкритого підбору кандидатур на заміщення вакантних посад у трьох школах Здолбунівського району зайняли представники тих же шкіл. Щебет Марія Дмитрівна, учитель початкових класів П’ятигірської ЗОШ І-ІІ ступенів, претендує на посаду директора цієї школи. У Глинській ЗОШ І-ІІІ на посаду заступника керівника відтепер претендує тільки Мохіль Галина Валентинівна, психолог цієї школи. На ту ж посаду, але в Уїздецький ЗОШ І-ІІІ ступенів претендує вчитель тієї ж школи Шеретюк Тамара Юріївна.

Усі рекомендації щодо підібраних кандидатур подалися директорам шкіл та начальнику відділу освіти для прийняття рішення про призначення на посаду згідно процедур. Слід зазначити, що у складі комісії з 19 осіб були представники батьківського комітету шкіл, трудового колективу, а також авторитетні директори інших шкіл. Мали можливість висловитись і сільські голови.

Джерело: Здолбунів City

Коментарі:

Коментарі   

+1 # Освітянин 01.09.2015, 14:04
Оголошуючи конкурсний відбір на заміщення вакантних посад (при тому на 0,5 ств.), цим самим фактично ігноруються закони України про освіту. До останнього дня кандидатів не знайомлять з умовами, формами та «етапами проведення» цього відбору, що описані, на жаль, постфактум у цій публікації. По декілька разів змінюючи, претендентам усно передаються завдання. До вечора дня, що передував проходженню цих «дантових кіл», ніхто не повідомляє ні про точне місце і час, ні про форму проведення… казна – чого. Вимагають мотиваційні листи. (При 0,5ств. заступника мотивація очевидна – вирішення шкільної проблеми). Ще одна “прозорість” у цьому здолбунівському новаторстві: утаємничені кандидати, як виявилось, навіть були з числа безробітних, Бодай з їх прізвищами, у відділі освіти (ну, напевно, випадково) не ознайомили навіть директорів шкіл, де вони мають бути заступниками. Самі кандидати жодної письмової цидулки про «прозорий підбір кандидатів» не бачили.
Відповісти
0 # Вчитель 01.09.2015, 16:32
Під соусом прозорості й демократії просовують своїх людей. Вибори ж на носі. Ще й описуюють, які "молодці" і які в них класні інновації. А те, що закони попирають, що педагогам, котрі у тих школах десятки років працюють, а нині годин не те що на ставку, а й на 0,5 не вистачає, то дурне. Головне - експерименти та піар,
Відповісти

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.