П'ятниця, 29 Березень 2024


В рамках робочого візиту на Рівненщину Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко зустрівся з аграріями та фермерами краю. Чи не найболючішим питанням, що піднімалось, ціни на молоко при закупівлі його у населення, пише sfera-tv.

- Питання не просте. Ми зараз підтримуємо ряд законопроектів, які пропонують фермери. Але разом з тим потрібно відкривати нові ринки і мати молоко, як в Європі, а для цього потрібно відкривати європейський ринок. Ми зараз спілкуємось також  з китайськими та азійськими ринками, аби їм продавати сухе молоко та молочні продукти і тим самим підвищувати рівень ціни закупівлі у населення, – розповів Олексій Павленко, Міністр аграрної політики та продовольства України.

Загалом, відмітив Міністр, що попри складну економічну ситуацію, наш край цьогоріч планує зібрати рекордний за весь час незалежності врожай. 

- Рівненщина як колись в найкращі, ще радянські часи, тоді збирала під мільйон тонн врожаю. Зараз теж планує зібрати під мільйон тонн. Не зважаючи на засуху, яка особливо торкнулась кукурудзи і по деяких полях буде до 20% втрат, загалом Рівненщина вийде на дуже непоганий результат, - зазначив Міністр.

Також Олексій Павленко переконаний, що нещодавня засуха не вплине на ціну картоплі та хліба. Здорожчення таких товарів скоріше буде носити сезонний характер, себто припадати на великі, здебільшого релігійні свята.

 

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.