П'ятниця, 29 Березень 2024


Депутати Рівненської обласної ради прийняли зміни до перспективного плану формування територій громад Рівненської області, повідомляє rivne1.tv.

Депутати Крока та Вервега озвучили пропозицію розділити об'єднану Зорянську громаду на дві: Зорянську і Клеванську.

Таким чином до першоі увійшли Зорянська та Радухівська сільські ради, а до Клеванськоі громади: Клеванська, Оржівська та Жобринська ради Рівненського району.

За словами директора Офісу реформ у Рівненській області Руслана Сивого, ці дві громади економічно спроможні, тож розділити одну громаду на дві цілком можливо. А от депутат Кривко наполягав, що створення більшої кількості громад, аніж планувалося, це хибний шлях. За його словами, на догоду людям нині формуються нромади, які не спроможні будуть забезпечити себе.

Та все ж депутати послухали людей і розділили громаду на дві. Таким чином в області утворюється 58 громад на противагу запланованим 45.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.