П'ятниця, 29 Березень 2024


Чотири громадські організації Рівненщини стали переможцями конкурсу малих грантів «Підтримка місцевих ОГС та громадських ініціативних груп для здійснення демократичних змін в Україні», оголошеного в червні цього року РОГО «Комітет виборців України». І вже 11-12 вересня в Рівному для них відбувся установчий тренінг, що має допомогти їм успішно реалізовувати свої проекти.

На початку тренінгу директор Рівненського КВУ Олексій Горецький, привітавши переможців, повідомив, що загалом на конкурс було подано 16 заявок. З них 14 було допущено до розгляду Оціночним комітетом. У результаті ретельного аналізу поданих заявок експерти вирішили підтримати 4 організації, які почнуть реалізовувати свої проекти з вересня цього року.

Після цього президент Волинського ресурсного центру Василь Кашевський провів для активістів навчання про основні аспекти управління проектами: етапи, логіку, інструменти, ідеальну модель організації, аналіз можливих ризиків, що можуть виникнути в ході реалізації, звітність та інше.

Наступного дня керівник інформаційного відділу РОГО «Комітет виборців України» Святослав Дубов вчив активістів, як новим громадським організаціям потрібно правильно співпрацювати із засобами масової інформації для більш ефективної реалізації своїх завдань. А наостанок бухгалтер організації Олена Криницька розповіла про всі тонкощі фінансового аспекту діяльності в межах проекту.

Тож переможцями конкурсу стали такі організації:

- Здолбунівська міська молодіжна громадська організація «Аналітичний центр розвитку міста «ЗЕОН». Проект «Моніторинг якості адміністративних послуг та перспектив електронного урядування та демократії у Здолбунівському районі». Бюджет проекту – 67 000 гривень, сума гранту – 60 200 гривень.

- Громадська організація «Кримська діаспора Рівненщини». Проект «Правове навчання населення та розвиток громадянського суспільства». Бюджет проекту – 99 800 гривень, сума гранту – 89 800 гривень.

- Громадська організація «Регіональний центр євроінтеграційних проектів». Проект «Антикорупційна школа студента». Бюджет проекту – 67 375 гривень, сума гранту – 60 150 гривень.

- ГО « Всеукраїнське об’єднання вимушено переміщених осіб «Україна – моя сім’я». Проект «Посилення впливу громадських організацій переселенців Західних областей України на  прийняття рішень щодо вирішення проблем ВПО шляхом створення «Альянсу організацій переселенців Західної України». Бюджет проекту – 97 704 гривні, сума гранту – 87 604 гривні.

Конкурс «Підтримка місцевих ОГС та громадських ініціативних груп для здійснення демократичних змін в Україні» проводився в межах проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» за фінансової підтримки Європейського Союзу, представництво в Україні.

Інформаційний відділ РОГО КВУ

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.