Четвер, 28 Березень 2024


У Бистрицькому НВК, що у Березнівському районі, відновлено роботу 25-ти метрового стрілецького тиру. Крите приміщення обладнали за сучасними вимогами, зокрема, на вогневому рубежі встановлено 3 електротренажери для навчання учнів стрільбі.

При тиру функціонує стрілецький клас, що дає можливість одночасно зі стрільбою організовувати до 6 додаткових навчальних місць, на кожному з яких працюватимуть 2-3 учні. Також є можливість організовувати заняття з інших розділів навчальної програми, зокрема із цивільного захисту, медико-санітарної підготовки, військової топографії, комплексні заняття тощо.

Крім того, у стрілецькому тирі створено умови для проведення занять гурткової роботи із молодшими школярами. Діти молодшого та середнього шкільного віку мають можливість займатися у гуртках «Молодший стрілець» та «Старший стрілець», виконувати навчальні вправи зі стрільби із пневматичної зброї на дистанції 5 та 10 метрів.

«Відкриття стрілецького тиру у Бистрицькому НВК – це лише початок тієї роботи, яку необхідно провести по відновленню належного навчального процесу у викладанні військової підготовки в школах, - наголосив голова Березнівської РДА Микола Мельник. - У майбутньому кабінети військової підготовки, стрілецькі тирі мають запрацювати і в інших навчальних закладах, а їх поповнена матеріально-технічна база має сприяти якісній практичній підготовці молоді до служби в рядах Збройних Сил України та захисту Вітчизни. Така вимога сьогодення».

 

Прес-служба Рівненської ОДА

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.