Четвер, 28 Березень 2024


Прокуратура Рівненської області, вивчивши стан законності у сфері земельних відносин на території Гощанського району, виявила факт самовільного зайняття земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею майже 100 га.

Зокрема встановлено, що один із місцевих суб’єктів господарювання незаконно заволодів землею державної форми власності на території Майківської сільської ради та користувався нею (вирощував сою) за відсутності укладеного з органом влади договору оренди, що є порушенням вимог Земельного кодексу України.

Внаслідок таких незаконних дій завдано шкоду державі на суму 111 тис грн.

За даним фактом прокуратурою Рівненської області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки, чим завдано значної шкоди).

Наразі триває досудове розслідування, яке доручено проводити органам внутрішніх справ.

Прес-служба прокуратури Рівненської області

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.