П'ятниця, 29 Березень 2024


Юридичний представник з питань захисту прав інтелектуальної власності, яка є ексклюзивним кінодистриб’ютором художніх фільмів однієї із кінокомпаній наприкінці липня цьогоріч звернулася до міліції із заявою про порушення авторського права.

Працівники відділу боротьби з кіберзлочинністю УМВС України в Рівненській області встановили, що під час здійснення господарської діяльності посадові особи кінотеатру в місті Дубно розміщують у мережі Інтернет афіші сеансів та, в порушення Закону України «Про авторське право і суміжні права», здійснюють незаконну демонстрацію аудіовізуальних творів на території міста без відповідного письмового договору з представником правоволодаря, чим завдали своїми діями кінокомпанії збитків.

— За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 176 Кримінального кодексу України (порушення авторського права і суміжних прав), — повідомив заступник начальника УМВС України в Рівненській області Володимир Голубош. — За результатами проведеного обшуку в кінотеатрі правоохоронці вилучили обладнання, яке використовувалось для незаконної демонстрації аудіовізуальних творів (проектор, 3Д окуляри), комп’ютерну техніку, жорсткі диски, документацію та інше. Наразі проводиться експертиза у сфері інтелектуальної власності в Науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі в Рівненській області.

Утім, уже 23 вересня повторно надійшла аналогічна заява від юридичного представника з питань захисту прав інтелектуальної власності щодо незаконної трансляції в цьому ж кінотеатрі чергового фільму.

Працівники відділу боротьби з кіберзлочинністю УМВС спільно із слідчими Дубенського міського відділу міліції за результатами проведеного обшуку знову вилучили обладнання, яке використовувалось для незаконної демонстрації аудіовізуальних творів (проектор, 3Д окуляри, аудіосистему із колонками), флеш носії інформації, документацію та інше.

Відносно осіб, причетних до цього правопорушення, вирішується питання щодо повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 176 Кримінального кодексу України. Cанкція статті передбачає покарання у виді накладення штрафу від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до двох років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю упродовж трьох років.

 

СЗГ УМВС України

в Рівненській області

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.