П'ятниця, 29 Березень 2024


За підсумками дев’яти місяців цього року, представники бізнесу – платники п‘ятивідсоткового акцизного податку з роздрібного продажу підакцизної продукції, які перебувають на обліку в Дубенській ОДПІ,  перерахували до місцевих скарбниць 9,1 мільйона гривень.

За словами начальника інспекції Зої Хоній, акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів запроваджено з 1 січня цього року в рамках податкової децентралізації та одночасно скасовано збір на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства. 

«Надходження акцизного податку з роздрібного продажу підакцизної продукції  це вже гарантовані джерела доходів місцевих скарбниць. Тому фахівці нашої інспекції  за цей час провели чималу роз’яснювальну роботу з представниками місцевого підприємництва, аби вони  відповідально ставились до сплати цього податку і тим самим сприяли успішному соціальному розвитку територій, на яких розвивають свій бізнес», - наголосила Зоя Володимирівна.  

Нагадуємо, що платниками акцизного податку є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, товари, нафтопродукти, насамперед бензин та дизельне пальне, паливо моторне альтернативне, біодизель, скраплений газ, тощо.

ДПІ у м.Рівному

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.