Вівторок, 19 Березень 2024


1,4 млрд. гривень субвенцій на підтримку об’єднаних територіальних громад України, які відповідають перспективним планам передбачити у Державному бюджеті на 2016 рік.  Відповідну пропозицію озвучив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Під час наради під головуванням Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана учасники обговорили необхідність розробки низки законопроектів щодо продовження впровадження реформи децентралізації, зокрема й проекту закону «Про Державний бюджет 2016 року».

«Держава має чітко зафіксувати, що об’єднання громад, втілення реформи децентралізації є її пріоритетом», - заявив Геннадій Зубко.

Також, за словами урядовця, у проекті Державного бюджету варто передбачити прямі міжбюджетні відносини, освітню та медичну субвенції для об’єднаних територіальних громад.  «У нас немає 15 років, як у Польщі, на проведення реформи децентралізації, тому багато процесів ми запускаємо,  як то кажуть, «з коліс». Але нинішня динаміка реалізації реформи говорить мені, що ми проведемо її швидше та ефективніше, ніж це було у наших сусідів», - додав Геннадій Зубко.

 

Прес-служба Рівненської ОДА

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.