Четвер, 28 Березень 2024


Мова йде про листівки кандидата на посаду Березнівського міського голови, самовисуванця Руслана Пилипчука.

Листівки Руслана Пилипчука були знайдені у поштових скриньках березнівчан. Листівка під назвою «Хто прагне змін - здобуде перемогу» повідомляє про програму кандидата, зокрема, перераховує 19 її пунктів.

Вищезазначені агітаційні матеріали не відповідають вимогам виборчого законодавства. Так, згідно ч.2 ст. 56 ЗУ «Про місцеві вибори» друкований матеріал повинен містити відомості про замовника та установу, що здійснила друк, його тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без зазначених відомостей забороняється. Жоден з зазначених друкованих матеріалів таких відомостей не має, що дає підстави вважати, що агітаційний матеріал був виготовлений не з виборчого фонду.

Зазначимо, що ч. 6 ст.54 Закону передбачає здійснення передвиборної агітації виключно за рахунок і в межах коштів власних виборчих фондів кандидатів у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, місцевих організацій партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі. Використання для агітації коштів з інших джерел забороняється.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.