П'ятниця, 29 Березень 2024


Земельне питання у Городищі давно наболіле. Більшість селян Городища та Круглого, що у Рівненському районі, роками стоять у черзі на отримання однієї ділянки, тоді як голова сільради своїй сім’ї «подарував» аж двадцять. Місцеві переконані – таке беззаконня відбувається під патронатом колишнього голови Рівненської райдержадміністрації та кума сумнозвісного Василя Берташа – Василя Карпенчука, пише веб-портал В кулуарах.

Досі землю в Городищі не розпайовували, адже вона перебувала  у підпорядкуванні Академії аграрних наук України. Тобто, до 2004 року вільних земельних наділів у сільради не було. Щоб виправити цю ситуацію, колишній голова сільської ради Петро Мамчур звернувся до Академії аграрних наук. Своїм рішенням академія передала городищенським чиновникам 300 га для створення пасовищ, сінокосів. Окрім цього, більше 50 га для  індивідуального будівництва мешканців.

Але після приходу до влади Януковича Петро Мамчур програє вибори в Городищі і те, як бути із землею, відтепер вирішує зовсім інша людина – Петро Павлюк.

За переконанням колишнього очільника села Петра Мамчура, «правив» новий господарник не сам, а під керівництвом тепер уже екс-голови Рівненської РДА Василя Карпенчука. Зауважимо, що він є кумом колишнього керівника Рівненщини Василя Берташа. До свого призначення він очолював Державне підприємство «Рівненський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації». За Карпенчуком тягнеться довгий шлейф звинувачень і скандалів.

В колективній скарзі селян на ім`я прокурора Рівненської області говориться, що «за той період, як Карпенчук керував районом, через його розпорядження тільки сім’я сільського голови Городища отримала приблизно 30 земельних ділянок, а родина секретаря с. Городище Левчук В.П – 15 ділянок…». А селянам, які пишуть заяви постійно, відмовляють і говорять, що земельних ділянок немає.

Місцева влада не змогла пояснити, чому так. Не зміг розтлумачити і сільський голова Городища Петро Павлюк, який при розмові із журналістами сказав, що все забув і «нічого нікому не виділяв», а пізніше місцевий чиновник заявив, що і самої сесії не було.

На запитання, чи отримала його сім’я більше 20 земельних наділів, Павлюк відповів: «А хіба це злочин?».

Також список тих, кому вже надали землю, він публічно продемонструвати не схотів.

А тим часом, доки влада не може пояснити людям прості речі, на всіх стовпах у Городищі висять оголошення: «Продам недорого землю!».

                                     

 

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.