Четвер, 28 Березень 2024


Наближаються місцеві вибори, що відбудуться 25-го жовтня цього року. За крісло депутата облради від округу №1 (у який входить місто Березне та село Зірне) побореться 11 кандидатів. Однак уже сьогодні, можна зробити висновок, що для березнівчан склалася патова ситуація — ВИБОРИ без ВИБОРУ. 

У списку кандидатів чимало одіозних кандидатур. Серед них, чиновник від якого вже давно “пахне нафталіном” - Данильчук Олександр Юрійович. Сьогодні він займає посаду першого заступника голови Рівненської облради. Однак, у людей ще свіжі спогади як після Революції Гідності саме “царю” (таке прізвисько отримав в місцевих політичних колах) довелося побувати у смітнику. Минулого року його туди запхали рівненські активісти, таким чином оцінивши його діяльність на благо “регіоналів” та біглого Президента Віктора Януковича. 

Як повідомляє інтернет - видання ERVE.ua у 1998 році Данильчук потрапив в Парламент України. За цей час побував у фракціях «НДП» та «Демократичний союз», на які опирався тодішній президент Леонід Кучма. Після перемоги Помаранчевої революції  разом з іншими кон’юнктурниками «затесався» у лави Блоку Юлії Тимошенко, яка тоді саме була Прем’єр-міністром. Вже у 2006 році як висуванець «Батьківщини», незважаючи навіть на неоднозначний імідж людини одіозного олігарха Ігоря Бакая, очолив Рівненську облраду. 

Під час подій Євромайдану входив до міжфракційного об’єднання «Європейський вибір», кістяк якого складали депутати від Партії регіонів. З фракції «Батьківщини» його на той час виключили за самовільний похід на парламентські вибори 2012 року, де його конкурентом був колишній однопартієць Микола Кучерук.

Варто зазначити, що у Данильчука на Рівненщині склався імідж “політичного невдахи”, адже за плечима має три програні парламентських кампанії — 2002, 2012 та 2014 року. 

Має “Цар” в Березному і свого ручного кандидата в мери Руслана Пилипчука, що нині бігає за ним мов та “собачка” на всі зустрічі кандидата в облраду і саме таким чином сподівається виграти вибори.

Від нікому невідомої партії “Прогрес”, що на політичному олімпі з'явилася в акурат перед виборами, до облради по березнівському округу балотується місцевий адвокат — Віктор Удод, в сторону якого не так давно лунали звинувачення у шахрайстві. Про це навіть був матеріал на сторінках нашого видання. За свою політичну кар'єру він встиг побувати вже у кількох політичних проектах: партії “Реформи і порядок”, “Народна Самооборона”, “Фронт Змін”, “УДАР” і ось тепер “Прогрес”.

До недавнього часу Удод був очільником районної організації партії “Удар Віталія Кличка”, яку він очолив в 2012 році. Однак, на початку 2014 року керівництвом обласної організації за абсолютну бездіяльність на даній посаді його було усунуто від виконання обов'язків голови райорганізації. Повернувся на дану посаду лише тоді, коли змінилося керівництво обласного “УДАРу” і партійні кадри стали підбиратися не за принципом ефективності, а за принципом особистої відданості. 

Вдалося недовгий час Віктору Удоду попрацювати і на посаді виконуючого обов'язки першого заступника голови Березнівської райдержадміністрації. Однак і на цій посаді перебуваючи трохи більше ніж півроку при владі не запам'ятався березнівчанам абсолютно нічим. Саме тому, 5 березня цього року у Березному відбувся пікет громадськості району проти в.о першого заступника голови райдержадміністрації Віктора Удода. Невдовзі, чиновник сам написав заяву про звільнення з посади.

Ще одним кандидатом у депутати облради є головний лікар Березнівської Центральної районної лікарні Василь Піддубний, який нині балотується від Європейської партії України. А ще раніше пан Піддубний встиг побувати в партії ВО “Батьківщина”, згодом побути довіреною особою Віктора Януковича на Президентських виборах 2004 року, знову стати депутатом райради від ВО “Батьківщина” в 2010 році, і невдовзі після виборів перейти до Партії Регіонів. 

Березнівчани добре пам'ятають як у кінці 90-х цього кандидата затримували та певний час тримали у СІЗО за підозрою у хабарництві. Схоже, що з того часу мало що змінилося. Адже, у червні 2014 року тодішній голова Березнівської райдержадміністрації Дмитро Єрмаченко відкрито звинуватив саме Василя Піддубного в корупційних діях. 

На сторінках видання “Рівне вечірнє” Дмитро Єрмаченко заявив наступне: “Доповідаю, що найбільш фінансовані з державного та районного бюджетів — це управління освіти і центральна районна лікарня. Вони "контролюються" депутатом райради Василем Піддубним (в минулому — член партії "Батьківщина", член Партії регіонів. Нині — в пошуках нової партії). Піддубний має право укладати договори з приватними комерційними структурами, проводити тендери. Активно освоює державні кошти. Поставте собі питання, чому заправка депутата Гуменюка, де завжди вищі ціни, успішно конкурує в Березному з іншими...?

І це тільки верхівка... Повсюди кум-друг-брат і сват… В зверненнях громадяни найчастіше скаржаться на несправедливіть в закладах освіти та в ЦРЛ, документально не підтверджують, бояться помсти, але факт констатую. Отже, ЦРЛ і управління освіти потребують заміни керівників, в результаті якої розірветься зв`язок між поліклінікою( Ільчук С.О.), ЦРЛ (Піддубний В.Й.) та військоматом (Лопачук О.Г.) та з`явиться можливість заощадити бюджетні кошти. Від управління освіти незабаром буде відокремлено відділ молоді та спорту, який займатиметься виключно питаннями розвитку молоді. Закликаю головного лікаря ЦРЛ Піддубного Василя Йосиповича та начальника управління освіти Ковальчук Галину Ростиславівну добровільно скласти свої повноваження”. 

Новим обличчям, що балотується по Березному в облраду можна назвати представника “Партії конкретних справ” Сергія Ярмолку. Від вищезазначених кандидатів він чітко вирізняється порядністю, чесністю та новизною. Фаховий юрист, сім'янин та просто хороша людина. Сергій Ярмолка користується повагою та авторитетом у місцевого населення, але його недосвідченість у політиці може стати на заваді аби перемогти у цих виборах. 

Від ВО “Батьківщина” кандидатом є начальник місцевого відділення податкової інспекції В'ячеслав Мотруніч. Не замішаний у корупційних скандалах та інших скандалах чиновник. Однак, має малу впізнаваність серед місцевих виборців, що також може не дозволити перемогти на цих виборах.

Серед інших кандидатів: від Радикальної партії Олег Євгеюк, від УКРОПу Микола Перев'язко, ВО “Свобода” Марина Омельчук та ін.

Боротьба розпочалась, конкуренти відомі, а кого оберуть березнівчани, ми вже дізнаємось тільки після виборів. Однак уже сьогодні можна константувати, якщо вибір березнівчан впаде на тих від кого “пахне нафталіном” або тих, хто замішаний у корупційних схемах, то у свідомості людей нічого не змінилося.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.