П'ятниця, 29 Березень 2024


На колегії Рівненської ОДА оцінили райони за рівнем  соціально-економічного розвитку у третьому кварталі. Так, очолив загальнообласний рейтинг Рівненський район, котрий за три місяці за рівнем розвитку піднявся на одну сходинку і посів перше місце,  пише vse.rv.ua.

Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Юрій Приварський під час колегії. Зокрема, Рівненський район - лідер з продажу промислової продукції, також його агропідприємства збільшили виробництво сільськогосподарської продукції, у тому числі тваринницької галузі.

За ним у рейтингу – Демидівщина. А третю позицію у рейтингу зайняла Млинівщина. Зокрема, у цих районах одні з найвищих темпів зростання обсягів реалізованої продукції, нарощування обсягів виробництва сільгосппродукції, відсутня заборгованість із заробітної плати.

Нагадаємо, райдержадміністрації оцінюють за 13-ма показниками, зокрема, фінансово-економічною ситуацією в районі, залученням інвестицій, наповненням бюджетів.

Разом з тим, голова Рівненської ОДА Віталій Чугунніков поцікавився у Юрія Приварського, як в області реалізовується система електронних державних закупівель «ProZorro». «На сьогоднішній день усі структурні підрозділи ОДА, РДА та міськвиконкоми підключилися до системи електронних закупівель. В цілому на сайті системи зареєстровано 114 тендерних закупівель,  які проводять бюджетні установи області, на загальну суму понад 11 мільйонів гривень. Найбільше таких установ у Березнівському, Здолбунівському, Володимирецькому та Дубенському районах», - прозвітував перший заступник голови ОДА.

Тож Віталій Чугунніков доручив керівникам районів активізувати роботу у цьому напрямку, аби усі установи до кінця року були підключені до цієї системи.

«Усі публічні кошти повинні розподілятися прозоро та відкрито. Таким чином ми усунемо корупційну складову у використанні бюджетних грошей, а громадськість матиме змогу контролювати фінансові процедури.  Проте, аби система «ProZorro» якісно впроваджувалася в області, потрібно навчити людей, як проводити закупівлі в електронній системі. Не повинно бути так, що є система, але вона не працює», - зазначив Віталій Чугунніков.

 

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.