Четвер, 28 Березень 2024


Верховна Рада ухвалила за основу законопроект, який дозволяє партіям відкликати місцевих депутатів, обраних за їхніми списками, в разі порушення місцевими обранцями статуту партії.

Після консультацій і кількох провальних голосувань 227 депутатів підтримали законопроект №3693 про внесення змін до закону "Про статус депутатів місцевих рад" (щодо відкликання депутатів місцевих рад).

"Рівненські новини" з'ясували як нардепи, що представляють область голосували за цей Закон.

Отже, серед депутатів фракції "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА" законопроект підтримав Олександр Дехтярчук. Василь Яніцький вирішив утриматись.

"Народний Фронт" у Верховній раді представлений трьома рівненськими депутатами: Юрієм Вознюком, Вадимом Сидорчуком та Віталієм Корчиком. "ЗА" пропонований законопроект віддали свої голоси Вознюк та Корчик, Вадим Сидорчук був відсутній під час засідання.

Позафракційний депутат, представник ВО "Свобода" Олег Осуховський також віддав свій голос у підтримку законопроекту.

"Радикал" Андрій Лозовий та нардеп від ВО "Батьківщина" Сергій Євтушок проголосували "ЗА".

Ініціаторами законопроекту №3693 є Юлія Тимошенко, Олег Ляшко, Олег Березюк, Юрій Луценко.

Згідно з законом, партії не муситимуть чекати рік для того, щоб мати змогу відкликати депутата місцевої ради, як це відбувається тепер.

Підставою для відкликання місцевого депутата може бути:

- невідповідність практичної діяльності депутата місцевої ради меті діяльності та завданням партії, закріпленим у статуті партії;

- невиконання депутатом місцевої ради зобов’язань звітувати перед виборцями та проводити зустрічі з ними;

- не входження депутата до фракції місцевої організації партії, за виборчим списком якої він обраний;

- вихід депутата із фракції місцевої організації партії, за виборчим списком якої він обраний, або виключення його з фракції за невиконання рішень фракції, в тому числі щодо солідарного голосування.

Забирати мандат будуть за рішенням партійних зборів місцевої парторганізації, на яких "участь депутата… не є обов’язковою".

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.