Вівторок, 19 Березень 2024


Згідно з повідомленням Головного Управління Національної поліції в Рівненській області чисельність квартирних крадіжок на Рівненщині зросла на 25-30 % відносно до минулорічних показників. Про те, як вберегти своє помешкання від злодіїв ми запитали у начальника управління поліції охорони в Рівненській області полковника Олександра Гаврилюка.

"Дійсно, останнім часом кількість злочинних посягань на особисте майно мешканців Рівненщини збільшилися. Показник крадіжок у будинках і квартирах високий, тому що громадяни не в належний спосіб здійснюють охорону помешкань. Сьогодні сховати ключ під коврик і зачинити двері на 2 замки недостатньо. Думаєте, що «злий пес» захистить Ваше подвір'я і будинок від крадіжки – абсурд. Як показує практика, найкращий спосіб охорони – це сигналізація. Коли злочинець намагатиметься увірватися в приміщення, спрацює «тривожний» сигнал і за лічені хвилини на місці події з’явиться взвод реагування поліцейських охорони, які при собі завжди мають все необхідне аби крадіжка не відбулася і швидко затримають зловмисника", - повідомив полковник Олександр Гаврилюк.

За словами Олександра Гаврилюка Один із найкращих засобів охорони є «Кнопки термінового виклику поліції». Це маленький прилад (брелок), ззовні схожий на сучаний ключ від машини, який завжди можна носити при собі і в потрібний  момент достатньо лише натиснути на кнопку аби поліцейські вирушили до Вашого місця проживання. У нічний час цей пристрій потрібно також тримати поблизу, адже багато крадіїв працюють саме тоді, коли ми спимо, вважаючи, що в цей момент помешкання не знаходиться під сигналізацією. Також громадяни можуть скористатися послугою «Часткова охорона». Під сигналізацією може знаходиться тільки певна частина помешкання (двері, вікна).

"Якщо Ви є власником приватного будинку, потрібно не забувати про охорону гаражів чи інших нежитлових приміщень, адже злодії прокрадуються і туди.

Технічно у наш час можна захистити помешкання найновішим приладдям – датчики на рух та розбиття, вікна, двері, радіодатчики. Основним є те, що потрібно правильно розмістити пристрої аби ні через підвал, ні через вікно зловмисник не вдерся у дім. У цьому допоможуть спеціалісти сфери технічної охорони, які порекомендують як найкраще встановити прилади охорони, щоб злодій не знайшов шпаринки вдертися у приміщення і щоб не завдити шкоди ремонту у Вашому будинку чи квартирі", - зауважив полковник.

Вже за декілька днів Управлінння поліції охорони в Рівненській області розпочинає акцію на 50% знижку при обладнанні охорони. Вона триватиме з 15 по 29 лютого, тому той, хто вирішив захистити своє помешкання від злочинних посягань саме зараз, отримає професійну охорону за ціну нижче звичайної.

Головне – не зволікайте, адже небезпека може чекати навіть у Вашому затишному домі!

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.