Четвер, 28 Березень 2024


Година Землі від WWF цього року запрошує всіх українців приєднатися до Естафети добрих справ – Інтернет-флешмобу, який закликає людей здійснювати добрі, корисні для Планети вчинки, ділитися результатами з іншими і передавати Естафету друзям. Естафету добрих справ підтримують відомі люди країни – культурні та громадські діячі, артисти та колективи, аби надихнути інших робити добро для Планети.

Одними з перших флешмоб підтримали актори гумористичного проекту Dizel Studio (ICTV). Євген Сморігін, актор та автор, коментує свою участь в Естафеті добрих справ: «Я вирішив зробити добру справу разом зі своїм старшим сином Олексієм і його однокласниками. Ми у школі повісили годівничку для птахів. Батьки й мене з самого дитинства привчали любити, берегти тварин і птахів, природу. Одне з яскравих вражень – це як ми з татом повісили годівничку для птахів навпроти вікна, і кожного дня взимку до нас прилітали снігурі. Я вважаю, що любов до своєї планети необхідно прищеплювати ще з дитинства. Так людина навчиться любити життя».

В Естафеті добрих справ можуть взяти участь усі бажаючі – як окремі люди, так і організації, спільноти, навчальні заклади тощо. Для участі в Естафеті потрібно зняти відео до 60 секунд про свою добру еко-справу та викласти його в соціальних мережах із хештеґом #estafeta_dobra. Більше інформації можна отримати на сайті кампанії Година Землі wwf.panda.org/eh16

«Моя увага до природи проявляється в дрібницях, – говорить Анна Жижа, шеф-редактор і ведуча Нового каналу, – я завжди вимикаю воду, коли чищу зуби. Намагаюся не забувати брати з собою полотняну сумку, щоб не купувати в маркетах поліетиленові пакети. Відмовляюся від друку чеків в банкоматах. На роботі як чернетку використовую зворотний бік роздрукованих аркушів. Ніколи не залишаю за собою сміття, якщо буваю на пікніках. І на Новий рік купую ялинки в горщиках, а не зрубані. А потім висаджую живі дерева в дворі у друзів. Підтримати природу дуже просто. Приєднуйтесь».

Естафету добрих справ підтримують відомі люди країни. Серед них найсильніша людина Планети – Василь Вірастюк, обличчя Нового каналу – Анна Жижа, Тетяна Бобрикова, Ірина Волкова,обличчя телеканалу СТБ – Андрій Куликов та Ігор Кондратюк, представники телеканалів 1+1, М1, популярні виконавці – ЯрмаК, Дмитро Шуров (PainoBoy), актори Dizel Studio, Норман Шелест та багато інших відомих українців. Вони протягом місяця викладають свої відео на сторінки Години Землі в соцмережах із хештеґом #estafeta_dobra. 

Ірина Волкова, ведуча  програми «Абзац!» Нового каналу, розповідає: «Мені дуже подобається ініціатива Всесвітнього фонду природи WWF запровадити естафету добра. Про захист природи потрібно думати вже зараз, бо пізніше буде пізно. На Новому каналі вже кілька років запроваджена система зеленого офісу. Ми залишаємо використані батарейки в спеціальному кошику, який потім відвозять на утилізацію. Роздруковуємо документи з обох сторін, а не з одної, щоб використовувати менше паперу. Ми ж робимо добро для себе. Мене засмучує те, що у нас в країні на це звертають мало уваги. В естафеті добра я пропонувала всім залишити ліфти для бабусь, а самим підніматися пішки. Та насправді у мене багато екофрендлі-звичок. В теплу пору року я намагаюся не користуватися громадським транспортом та машиною, а їздити  на велосипеді. А вдома використовую лише енергозберігаючі LED-лампи. Сортувала сміття, коли в Києві запроваджували цю програму. Ходжу до магазину з бавовняною торбинкою, щоб не купувати поліетиленові пакети. І з задоволенням буду робити так і надалі. Тому що це потрібно. Ми маємо хоч якось мінімізувати шкоду, яку завдаємо довкіллю».

Година Землі була започаткована Всесвітнім фондом природи WWF в Сіднеї (Австралія) у 2007 році і перетворилася на всесвітню екологічну ініціативу. Відтоді кампанія об’єднала понад 7000 міст у 172 країнах на всіх континентах у прагненні до майбутнього, де людина живе в гармонії з природою.

19 березня о 20:30 мільйони людей по всьому світу на годину вимикають світло в домівках та на робочих місцях. Щоб підтримати кампанію, в темряву поринуть сотні знакових споруд на кшталт Ейфелевої вежі та Сіднейської опери. Кожен може приєднатися до акції, щоб таким чином висловити свою підтримку всесвітньому природоохоронному рухові. 

Також кампанію Година Землі 2016 підтримує Міністерство екології та природних ресурсів України та Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України. 

Промоушн-акції в Україні проводяться в партнерстві з креативним агентством TABASCO та комунікаційними агенціями SPN Communications та GreenPR, які допомагають привернути увагу людей до Години Землі за допомогою оригінальних ідей і цікавих публікацій.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.