П'ятниця, 29 Березень 2024


Делегація керівників лісгоспів Брестського державного виробничого лісогосподарського об’єднання (Республіка Білорусь) на чолі з головним лісничим Олександром Матюшевським відвідала з робочим візитом Рівненську область.

Лісівники з Республіки Білорусь познайомилися з веденням лісового господарства на Рівненщині. Вони відвідали Костянтинівське та Страшівське лісництва ДП «Сарненське лісове господарства». Директор Сергій Белеля розповів про особливості роботи підприємства, яке одне з перших в області впроваджує сучасні методи господарювання, та провів екскурсію нижнім складом лісгоспу.

У ДП «Клесівський лісгосп» гостям продемонстрували озеленення території Клесівського лісництва. «Поліський Версаль» справив неабияке враження на лісівників з сусідньої держави, вони наголосили на високому рівні виконання композицій та фігур ландшафтного дизайну.

Під час відвідин Базальтівського базисного розсадника білоруські лісівники зацікавилися досвідом вирощуванням декоративних рослин. Цей напрям нині активно розвивають лісівники ДП «Костопільський лісгосп».

На базі Костопільського лісгоспу у Музеї лісу відбулося засідання круглого столу щодо організації транскордонного співпраці з виявлення та гасіння лісових пожеж. Минулого року працівники лісової галузі обох країн мали чимало проблем з лісовими пожежами. Відтак вони обговорили практичні заходи щодо їх попередження та перспективи співпраці для оперативного виявлення та гасіння.

Лісівники з Білорусі відвідали ДП «Березнівський лісгосп», де ознайомилися з рекреаційним напрямом роботи підприємства, відвідали Березнівський дендропарк.

Розвиток лісової інфраструктури, роботу спеціальної техніки для будівництва лісових доріг продемонстрували у ДП «Соснівський лісгосп». У Соснівському лісництві цього підприємства лісівники оглянули сучасний комплекс з вирощування основних та декоративних порід.

На згадку про перебування на Рівненщині білоруські лісівники посадили дерева у Клесівському лісництві та заклади пам’ятні культури в Соснівському лісництві.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.