Четвер, 28 Березень 2024


До Національного університету «Острозька академія» 29 березня завітав доктор Панос Еліопулос із Греції. Лекція проводилась на тему: «Philosophical studies as a precondition for an education of humanism and critical thinking in the University» (Філософські студії як передумова гуманістичної освіти та критичного мислення в Університетi).

Професор Еліопулос Панос є відомим доктором філософії (давньогрецька і римська філософія) та викладачем Пелопоннеського університету, Греція. Він є організатором та співорганізатором багатьох конференцій з філософії в Греції та за кордоном, активно виступає з лекціями в грецьких та зарубіжних університетах, бере участь у філософських конференціях, що відбуваються у різних країнах світу (Греція, США, Індія, Фінляндія, Польща, Китай, Франція, Угорщина, Росія, Румунія). Його статті та огляди з античної філософії, екзистенціалізму, філософії освіти, порівняльної філософії були опубліковані в престижних грецьких та іноземних журналах та включені до міжнародних збірників.

Лекцію було організовано в рамках дискусійної платформи «Місія сучасного університету», що проводиться з нагоди 440-річчя Острозької академії.

З нагоди візиту доктора Паноса Еліопулоса було підписано договір про співпрацю між гуманітарним факультетом Національного університету «Острозька академія» та грецькою Академією інституцій та культур. Договір передбачає проведення спільних конференцій, обмін науковими публікаціями, а також створення спільних дослідницьких груп для участі в міжнародних наукових проектах.

«Лекція доктора Паноса Еліопулоса в рамках проекту „Місія сучасного університету“ загострила нашу увагу на тому, наскільки важливим є сьогодні розвивати критичне мислення, а також спиратися на міцний фундамент гуманістичного світогляду. Демонструючи приклади із історії філософії, лектор дуже виразно продемонстрував необхідність свідомого ставлення до власної життєвої позиції, яку нам дозволяє формувати Університет. Крім того, мене тішить те, що під час наших дискусій виявилося, що ми досліджуємо схожі проблеми. Це власне й стало передумовою для налагодження співпраці між гуманітарним факультетом НУ „Острозька академія“ та грецькою Академією інституцій та культур, віце-президентом якої є доктор Панос Еліопулос», - розповів декан гуманітарного факультету Дмитро Шевчук.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.