П'ятниця, 29 Березень 2024


У Рівному продовжується скандал навколо колишнього голови обласної ради Володимира Ковальчка. Останній колишнім себе не вважає, вірить, що його звільнили незаконно. Саме тому сьогодні вчергове вимагав поновити себе на посаді. В результаті – одна з працівниць ради потрапила до кардіології, а Ковальчук в оточені міцних чоловіків покинув будівлю.

Цього разу представник радикальної партії вирішив видати розпорядження про початок виконання собою обов'язків голови ради та вимагав у начальниці відділу документообігу Галини Кононенко зареєструвати його. Проте робив це пан Ковальчук, як і завжди не сам –  до ради з'явився в оточенні заїжджих однопартійців: екс-співробітника Владислава Каменци та безробітного юриста Клима Хоменка.  

Міцне чоловіче тріо зчинило скандал у кабінеті пані Кононенко, а тривалі погрози про кримінальною відповідальністю в бік співробітниці апарату зробили свою справу – останню прямо із власного кабінету госпіталізувала швидка. Лікарі говорять, що у жінки ознаки гіпертонічного кризу через пережитий стрес тому вона потребує нагляду кардіолога.

За пилом страстей, погроз та вереску Володимир Ковальчук і його соратники забули про чоловічу гідність так само як і про один із постулатів римського права: nemo plus iures transferre potest quam ipse habet – ніхто не може надати комусь більше повноважень, аніж володіє сам. Це означає, що голова не може сам призначити себе на посаду і тим паче вимагати у когось зробити це, оскільки це право прерогатива сесії обласної ради.

Що ж до радикального тріо, то після дачі пояснень для викликаних ними ж поліцейських та опломбування кабінету загального відділу ради – всі троє покинули будівлю ради та обіцяли повернутися з новими силами уже найближчого понеділка.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.