Четвер, 28 Березень 2024


В період з 22 по 24 червня 2016 року під керівництвом командувача військ оперативного командування «Захід», на базі Рівненського загальновійськового полігону, розпочався навчально-методичний збір з головними сержантами рот (батарей).

Основною метою навчань є розвиток лідерських якостей молодших командирів. Доведення єдиних вимог з підготовки особового складу та надання практичних навичків щодо проведення занять з бойової підготовки (з предметів загальновійськової підготовки).

Під час зборових заходів військовослужбовці пройдуть підготовку за різними військовими предметами. Опановують навички тактичної медицини, навчаються на площадках мінно-вибухової та інженерної підготовки, виконають вправи з вогневої підготовки.

У навчання також включені вправи психологічної підготовки, коли військовослужбовці проходять психологічну смугу перешкод у супроводі димових та звукових ефектів, що імітують справжній бій. Одним з прийомів психологічної підготовки є випробування мужності бійців під час танкової атаки. Боєць має укритись у окопі коли танк проходить над ним, вичекати слушного моменту та уразити його протитанковою гранатою, чи з гранатомета. 

У навчаннях приймали участь військові, які вже мають досвід бойових дій у АТО, а також контрактники без такого досвіду.

Повернувшись у свої підрозділи передадуть отримані знання своїм підлеглим. 

 

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.