Вівторок, 19 Березень 2024


Рівненщину з робочим візитом відвідала група експертів Світового банку в рамках місії з підтримки впровадження Проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Реформування торкнеться, в першу чергу, первинної ланки медицини області.

Вчора, у місті Корець відбулася робоча нарада щодо стану впровадження субпроекту на Рівненщині.

Про його реалізацію детально розповів присутнім під час презентації керівник групи консультантів в Рівненській області Сергій Рибачок. За результатами виступу розпочалась дискусія за участі керівника практики Світового банку Еніса Бариша, керівника програми Світового банку у Білорусії, Молдові та Україні Фон Зао, міжнародного консультанта з впровадження реформи фінансування медицини Тихомира Стрізрепа, а також представників Міністерства охорони здоров’я. Зокрема, Еніс Бариш, який має великий досвід реалізації подібних проектів, дав рівненській команді цінні поради.

Також коментуючи результати роботи доктор Фон Зао зазначив:

«В цілому ми задоволені роботою рівненської команди проекту, але хочу закликати вас і надалі наполегливо працювати та в жодному разі не знижувати темпи реалізації поставлених задач. Запевняю вас, що вимоги з нашого боку будуть досить високими, адже проект, який ми наразі реалізовуємо в Україні, є одним із найбільших проектів Світового банку в галузі медицини в Європі».

Загалом, за перше півріччя консультанти, які працюють над впровадження проекту у Рівненській області, вже розробили та передали для погодження практично увесь пакет технічних завдань, які заплановані на цей рік.

Після наради експерти переїхали до села Користь, Корецького району, де оглянули лікарську амбулаторію, яка буде реконструйована в рамках проекту Світового банку. Ця амбулаторія обслуговує жителів п’яти сіл, а це понад три з половиною тисячі мешканців.

«Умови у цій амбулаторії для лікарів та пацієнтів давно не відповідають вимогам часу. Вона потребує капітальної реконструкції та заміни медичного обладнання. Ми спеціально не відбирали найкращу сільську амбулаторію, а хотіли показати нашим колегам зі Світового банку реальний стан справ у медичних закладах у сільській місцевості», - зауважив керівник групи консультаційної підтримки субпроекту Світового Банку в Рівненській області Сергій Рибачок.

Разом з командою експертів працювали заступники голови РОДА Юрій Приварський та Ігор Тимошенко.

Нагадаємо, що на Рівненщині Проект «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» реалізовується до 2020 року. За цей час планують реконструювати та відремонтувати 105 лікарських амбулаторій у всіх 16-ти районах Рівненщини, закупити медичне обладнання, автомобілі швидкої допомоги, створити електронний реєстр пацієнтів. Також, в рамках проекту майже 1500 медичних працівників області пройдуть навчання в Україні та закордоном.

На ці потреби Світовий банк запланував співфінансування у розмірі 25 мільйонів доларів США.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.