П'ятниця, 29 Березень 2024


Після особистого звернення голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка до Міністра оборони України Степана Полторака Міністерство погодило передачу Тараканівського форту на баланс області.

Про це йдеться у відповідному листі Міноборони, що надійшов на ім’я голови Рівненської облдержадміністрації.

Нагадаємо, що протягом багатьох років Рівненська ОДА неодноразово зверталася до Міністерства оборони щодо передачі Тараканівського форту на баланс області. Адже об’єкт може стати однією з головних туристичних прикрас Рівненщини.

Однак зазвичай Міністерство відмовляло у передачі.

Ситуація змінилася після особистої зустрічі голови облдержадміністрації з Міністром оборони. Олексію Муляренку вдалося переконати Степана Полторака. В результаті обласна державна адміністрація отримала погодження від Міністерства на його передачу.

Зокрема, в листі йдеться, що «ураховуючи, що зазначений майновий комплекс використовуватися для потреб Збройних Сил України не планується, неодноразові звернення Рівненської обласної державної адміністрації… з метою збереження пам’ятки архітектури XIX ст. та створення на його базі унікального та сучасного туристичного об’єкту України, Міністерство оборони України надає згоду на передачу цілісного майнового комплексу військового містечка №13 у с. Тараканів Дубенського району Рівненської області».

Коментуючи лист, голова облдержадміністрації зазначив, що це лише початок роботи щодо збереження форту. Адже потрібно ще зробити чимало кроків, аби форт став справді туристичною перлиною області і всієї України.

«Отримання згоди від Міністерства оборони – це вже велика перемога. Нам вдалося зробити те, чого не вдавалося протягом останніх 10 років. Але це лише початок. Потрібно також,  щоб Уряд ухвалив відповідну постанову про передачу форту, а депутати обласної ради дали згоду на його прийняття в комунальну власність. Лише після цього ми зможемо звертатися до Міністерства культури та отримати статус пам’ятки архітектури для Тараканівського форту. Депутати попереднього скликання вже давали таку згоду, тож наразі наші юристи вивчають, чи можемо ми скористатися тією згодою, чи нам потрібно чекати сесію та ухвалювати нове рішення», - прокоментував Олексій Муляренко.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.