П'ятниця, 29 Березень 2024


Щоб опалювальний сезон був безпечним, у ТОВ «Рівнетеплоенерго» до 15 жовтня повинні усунути всі порушення, виявлені комплексною плановою перевіркою Управління Держпраці у Рівненській області.

Над цим на підприємстві працюють активно, адже наглядовці зафіксували 160 порушень вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки. І хоча мати ідеальні результати за такої великої кількості об’єктів як у Рівнетеплоенерго, фактично нереального, але мінімізувати цей показник – справа честі. Найпотужніше в області теплопостачальне підприємство має велику інфраструктуру, в якій зокрема функцонують 32 котельні. Фахівці Управління перевірили  служби та дільниці підприємства, райони №1,2,3,4 (котельні, котли,котельне обладнання, теплові пункти та теплові мережі), вантажопідіймальні споруди. 

Комісію Держпраці очолив перший заступник начальника Управління Микола Нос, який є досвідченим фахівцем котлонагляду. Перевіряли обладнання котелень, в тому числі  всередині котлів, ретельно - адже від безаварійної експлуатації таких об’єктів залежить життєдіяльність тисяч мешканців Рівного.

Відтак, у приписі, виданому керівництву підприємства, чітко зазначено порушення та терміни їх усунення. Серед них:

-    не забезпечене належне утримання будівель і споруд, моніторинг за їх технічним станом;

-  вантажопідіймальні машини, що не підлягають обліку в органах Держпраці допущені до експлуатації без паспортів, без технічних оглядів та експертних обстежень; 

-  не проведено опосвідчення стану безпеки електроустановок, в т.ч. тих, що вичерпали свій ресурс.

Багато недоліків стосується безпосередньо експлуатації котлів,  котельного обладнання та теплових мереж: 

-  не забезпечене проведення технічного опосвідчення котлів фахівцями власника в належні строки;

- фахівці підприємства не проводять перевірку робочих манометрів, що встановлені на трубопроводах пари та гарячої води, на котлах і котельному обладнанні;

-  аварійне освітлення на котельних задіяне не в повному обсязі; 

- допускається експлуатація котлів з пропусками котлової води через продувочну арматуру, частина з перевірених теплових камер не закрита люками.
 
За підсумками перевірки до адміністративної відповідальності притягнуті троє посадових осіб ТОВ «Рівнетеплоенерго», у тому числі директор.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.