Четвер, 28 Березень 2024


З 14 до 16 жовтня у Рівному на стадіоні «Мототрек» проходив фестиваль-ярмарок «Бульба-фест». Понад 100 учасників з різних регіонів України презентували свої товари, готували смачну їжу та створювали веселу ярмаркову атмосферу. Загалом на захід прийшли понад 20 тисяч відвідувачів, найвелелюднішим був перший день фестивалю-ярмарку. Деякі продавці навіть не очікували такого ажіотажу і продали майже усі товари у перший день.

Ярмарок, фуд-зона, концертна програма  - таким було наповнення трьох заходу. Виступали і дитячі колективи - «Джерельце» з Рівненського району, «Діалог» з ПДМу, і поважні народні аматорські хорові ансамблі  – «Берегиня» з Дубенщини, «Розвазький хор» з Острожчини та колектив «Червона калина» з Рівненського району. Самобутності та харизми додали виступи лірників, особливо гостей з Білорусі. А доповнили концерт своїми голосами і учасники конкурсу «Ми талановиті» - харизматичний гурт «МеllRose», чудові вокалістки - Ольга Король та Тетяна Радченя. Окрасою розважальної програми став показ колекції вишитих речей від відомої майстрині Зої Романової та Укротека від МС Gonibez.

Хедлайнери заходу – рок-гурт «Гайдамаки» запалили публіку з перших акордів. Попри холод атмосфера на стадіоні під час їхнього виступу була неймовірно гарячою та драйвовою. Годинний концерт пролетів дуже швидко, оплески шанувальників української музики довго не відпускали артистів зі сцени.

Розважальну програму «Бульба-фесту» доповнив і незвичний майстер-клас від депутатів Рівненської міської ради. Приготувати власноруч та пригостити усіх бажаючих зголосилися – секретар Рівненської міської ради Сергій Паладійчук, депутати Андрій Кузмич, Богдан Гапяк, Роман Яворський,  Ігор Ковалець та Тамара Тимощук. Готували справжній обід - печені картоплю, м’ясо, салат та борщ. Смакували депутатські страви разом з рівнянами і голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко, і міський голова Володимир Хомко.

По-особливому душевною була атмосфера біля торгового місця об’єднання «Територія надії». Волонтери готували смачні страви, продавали сувеніри, плели маскувальні сітки, збирали побажання для військових. Активною була і їхня участь у концертній програмі фестивалю-ярмарку. До речі, під час акції «Дякую тобі» на «Бульба-фесті» волонтери зібрали понад 16 тисяч гривень.

На заході було ще багато цікавих розваг, конкурсів, дегустацій, аніматори забавляли дітей, а дорослі змагались у силі та витривалості. Приміром, переможцем у «Бульбопіаді» став 17-річний студент Рівненського училища сервісу і торгівлі, майбутній кухар - Іван Шевчук. Хлопець 90 разів присів з мішком картоплі, чим побив рекорд змагань. 

Організатори планують проводити захід і у наступному році, але дату оберуть іншу. Ймовірно, фестиваль-ярмарок відбуватиметься у останні вихідні серпня, у День міста Рівного.

-  Плануємо зробити «Бульба-фест» родзинкою відпочинкового життя міста, важливим місцем у фестивальному сезоні країни, - розповідає ініціатор заходу Роман Яворський. Ми з радістю відвідуємо фуд-фестивалі у Луцьку, Львові, Сорочинський ярмарок на Полтавщині, Петрівський ярмарок у Чернівцях та інші, тож хочеться, щоб і до нас їхали - на «Бульба-фест». Врахуємо усі зауваження та зробимо захід ще масштабнішим. Вже є зацікавлення щодо наступного року - і від відвідувачів, і від партнерів, учасників, і від туристичних агенцій.

Організовували захід івент-агенція «Мегаподія», громадська організація «Рівняни» та управління культури і туризму виконкому Рівненської міської ради. 

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.