П'ятниця, 29 Березень 2024


Сьогодні, 9 листопада у День української писемності та мови, на Українському радіо відбувся шістнадцятий радіодиктант національної єдності. Цьгоріч писали про Україну. Багато рівнян приєдналися до цього неймовірного флешмобу.

Цю унікальну акцію Національна радіокомпанія України започаткувала ще 2000 року. Відтоді щороку українці – від великого до малого – можуть взяти участь у написанні радіодиктанту та з’ясувати, наскільки добре знають рідну мову, а ще – продемонструвати солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці спілкувалися українською мовою і зберегли її для нащадків.

Як правило, текст – авторський, ексклюзивний, створений спеціально на замовлення Українського радіо відповідно до всіх приписів і норм правопису – складається з близько 150 слів. 

«Цьогоріч, текст дещо легший, але були певні власні назви, які заставляли замислитися. Але тут головне інше – радіодиктант – це вир емоцій, які зашкалюють» –  резюмує Людмила Савчук, музичний керівник дитячого садочка.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.