Четвер, 28 Березень 2024


Про це народний депутат фракції Партії "Блок Петра Порошенка" Олександр Дехтярчук повідомив в коментарі журналістам.

Голова підкомітету з питань адміністративних послуг, державних символів та нагород Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Олександр Дехтярчук звернувся до секретаря Ради Національної безпеки і оборони України з депутатським запитом щодо розширення видів санкцій до фізичних осіб.

“Відповідно до пункту 24 частини першої закону ” Про санкції”, одним з видів обмеження заходів є позбавлення державних нагород України та інших форм відзначення. 17 жовтня Президент ввів в дію рішення РНБОУ про застосування персональних санкцій економічних та інших обмежувальних санкцій. Зокрема, визначено перелік фізичних осіб, до яких застосовуються такі заходи. Виходячи з цього, мною був  складений депутатський запит, в якому вказано 23 державних службовця, які наразі працюють на ЛНР, ДНР та в Криму, і свого часу були нагороджені держнагородами України”, – зауважив парламентар.

“Отже, я та група народних депутатів, вимагаємо від Секретаря РНБО застосувати до цих осіб санкцію позбавлення державних нагород. Перелік цих осіб надано  у відповідному депутатському запиті . Ці речі давно слід зробити і врегулювати це питання”, – додав Олександр Дехтярчук.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.