П'ятниця, 29 Березень 2024


Голова Рівненської обласної державної адміністрації, депутат міськради від партії БПП “Солідарність” Олексій Муляренко звернувся до депутатів обласної ради з ініціативою надання статусу учасників бойових дій бійцям добровольчих батальйонів з числа мешканців Рівненщини.

Сьогодні, під час пленарного засідання сесії Рівненської обласної ради цю ініціативу Олексія Муляренка обласні обранці підримали одноголосно.

Відтепер, наданням добровольцям Рівненщини статусу учасника бойових дій займатиметься спеціальна комісія. До складу якої увійдуть представники обласної державної адміністрації та обласної ради, а також учасники чи ветерани АТО, громадські активісти.

“Після встановлення статусу бійці, члени сімей загиблих добровольців матимуть змогу отримати грошову допомогу, а також право на окремі пільги за рахунок обласного та місцевих бюджетів. Проте комісія не надаватиме повноцінний статус учасника АТО. Тож, аби його одержати і отримувати усі пільги, передбачені Законом «Про статус ветеранів війни», ми проситимемо депутатів Верховної ради ухвалити  аналогічне рішення на загальнодержавному рівні”, - додав Олексій Муляренко.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.