П'ятниця, 29 Березень 2024


Впровадження реформи децентралізації є однією з ключових реформ в Україні. Проте в окремих районах Рівненщини відсутні реальні зрушення у даному напрямі.

Тому, як переконаний голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, процес децентралізації в області має бути прискорений.

«Питання децентралізації – номер один як в Президента, так і в керівництва Уряду. Ви самі бачите стрімкі результати цієї реформи – динаміка зростання доходів в об’єднаних громадах Рівненщини у рази вища, аніж в сільських та селищних радах. Ми просто зобов’язані пришвидшити процес децентралізації», - звернувся Олексій Муляренко до керівників районів під час загальнообласної наради.

За словами голови ОДА, за останні місяці на Рівненщині суттєве зросла кількість ОТГ. До того ж, зміни до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» дозволяють розблокувати процес об’єднання у Дубенському, Корецькому, Костопільському та Сарненському районах. Водночас, в окремих районах відсутні реальні зрушення в питаннях децентралізації.

Олексій Муляренко нагадав головам РДА про їх персональну відповідальність за впровадження реформи на всій території району.

Голова ОДА доручив своєму заступникові Ігорю Тимошенку розробити додатковий показник до критеріїв оцінки соціально-економічного розвитку районів – щодо децентралізації.

«На літню сесію облради ми будемо готувати зміни до Перспективного Плану об’єднання громад. Тому працюйте дуже активно з громадами, в якого є бажання поки що добровільного об’єднання. Ми готові піти на зустріч. Але кроки мають бути виваженими – громади мають бути спроможними. За оцінкою експертів, оптимальна ОТГ має нараховувати близько 10 тисяч жителів», - зазначив Ігор Тимошенко.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.