Четвер, 28 Березень 2024


Український парламент ухвалив реформу пенсійної системи, її мета – створення справедливої системи пенсійного забезпечення. В її рамках відбудеться наймасштабніший за всю історію незалежності перерахунок пенсій.

Про це йшлося під час селекторної наради з регіонами під керівництвом Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

За словами голови Рівненської облдержадміністрації Олексія Муляренка, в області перерахують пенсії для 270 тисяч пенсіонерів, а це 95 % від усієї кількості громадян цієї категорії.

«Збільшені пенсії люди отримають вже цього місяця.Перерахунок буде проведений автоматично, без звернень громадян. А ті пенсіонери, які встигнуть отримати виплати у «старому» розмірі, одержать доплати до 25 жовтня», - наголосив Олексій Муляренко.

У свою чергу представники Головного управління Пенсійного фонду в Рівненській області засвідчили повну готовність до впровадження пенсійної реформи та проведення осучаснення пенсій.
Слід підкреслити, що вперше за історію України пенсія не буде нижчою за прожитковий мінімум. Її найменший розмір відтепер складатиме 1452 гривні.

Ухвалена Парламентом України пенсійна реформа, підготовлена Кабінетом Міністрів України за сприяння Президента України є сучасна та справедлива. Адже пенсійний вік не підвищуватиметься, а пенсії автоматично індексуватимуться. Тобто із збільшенням заробітних плат пенсіонери отримуватимуть більші виплати.

Важливо відмітити, що кошти на пенсії – це кошти національної економіки. Виплати збільшаться за рахунок підвищення прожиткового мінімуму та детінізації заробітних плат.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.