Вівторок, 19 Березень 2024


Відучора у соціальних мережах рівняни активно поширюються інформацію про нібито масове зараження гепатитом А мешканців міста. Пишуть про більше, як півтора десятки таких випадків. Причому автори допису переконують, що люди підхопили інфекцію саме через водопровідну мережу. Однак епідеміологи та лікарі запевняють, що паніка роздута штучно і немає жодної небезпеки, тим паче не можна говорити про масовість цього захворювання, та й вода з-під крану тут ні до чого, - пише PRESS-ЦЕНТР.

"Паніка роздута штучно, - говорить у коментарі PRESS-ЦЕНТР начальник Рівненського обласного управління охорони здоров’я Юрій Осіпчук. - Для порівняння наведу цифри: у 2016 році за дев’ять місяців гепатитом А в обласному центрі перехворіло 69 осіб цього року – вже було близько 39 випадків. Інформація, що нібито люди підхопили інфекцію через водопровідні труби – повна нісенітниця. Гепатит А – це «хвороба брудних рук», можна заразитися через їжу, тому часто хворіють цілі сім’ї. Гепатит А - один із найпростіших видів гепатиту, від нього не вмирають, хоча, звичайно потрібна госпіталізація і лікування. Перехворівши, людина отримує пожиттєвий імунітет. Проте зневажати не можна, які будь-якою іншою хворобою".

Медики нагадують, щоб убезпечити себе від цієї інфекції, слід дотримуватись елементарних правил особистої гігієни - ретельно мити овочі та фрукти перед вживанням, не займатись самолікуванням та при появі перших ознак захворювання терміново звертатись до лікаря.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.