Вівторок, 19 Березень 2024

Сьогодні, голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко зустрівся з громадою та представниками ЗМІ Рівненщини аби підсумувати ключові досягнення області у 2017 році. До слова, такий підхід у звітуванні, в області запроваджено вперше, адже ніхто із попередніх очільників краю, публічно перед людьми не звітував. 
 
- Минулий, 2017 рік в мене асоціюється із певними новаціями та позитивними змінами. А тому, вважаю, що звіт також має бути не звичайним, а креативним та з новим підходом, - розповів Олексій Муляренко.
 
За словами керівника Рівненщини, у 2017 році пріоритетними напрямами розвитку області були: впровадження реформи децентралізації, реформування медицини, будівництво нових шкіл та дитсадочків, ремонт та будівництво доріг, розвиток туризму і спорту, заходи з енергоефективності та залучення інвестицій в економіку рівненського краю.
- Лише за 2017 рік нам вдалося збудувати 5 шкіл, тоді як за весь період незалежності в області звели 26 шкіл. Амбітним проектом є також і будівництво масштабного спорткомплексу на вулиці Макарова в Рівному, який нещодавно отримав перше місце серед об’єктів, що будуть зведені за кошти ДФРР, - повідомив голова ОДА.
 
Одним із найпроблемніших питань на думку Олексія Муляренка є стан доріг. Однак, в цьому напрямку теж зроблено чимало. Ще більше планується зробити в цьому році.
 
- В 2017 році, ми залучили на оновлення автошляхів області 525 мільйонів гривень, що вдвічі більше ніж у 2016 році. Загалом, на Рівненщині в минулому році відремонтовано автомобільних доріг загальною протяжністю 78 кілометрів. В 2018 році на ремонт доріг краю держава планує виділити близько одного мільярда гривень. Цьогорічний мільярд  -  це сукупність коштів з митних надходжень,  ДФРР та інших фондів.  Зокрема на утримання доріг місцевого значення обласний бюджет виділить 281 млн гривень, - каже Олексій Муляренко.  
 
Відзначив очільник Рівненської області і успіхи в процесі реформи децентралізації. 
 
- Треба розуміти,  те що відбувається зараз, по суті, не відбувалося  в Україні ніколи. Навіть нема з чим порівняти. Село про такі можливості взагалі могло тільки мріяти. Держава робить все,  щоб змінити якість життя людей. На сьогодні в області фактично сформовано 28 територіальних об’єднаних громад, по трьох з них очікуємо вибори наприкінці квітня.
 
Олексій Муляренко каже, що внаслідок фінансової децентралізації власні доходи місцевих бюджетів цих громад  зросли  майже у 1,5 рази, а з врахуванням відповідних трансфертів з державного бюджету загальні фінансові бюджетні ресурси ОТГ збільшились у 3-5 разів.
 
У минулому році на формування інфраструктури ОТГ з державного бюджету було виділено субвенцію в сумі 64 мільйонів гривень. А якщо ще враховувати кошти, які надійшли з ДФРР та обласного бюджетів, то вийде сума понад 100 мільйонів гривень вкладених в минулому році у розвиток громад області.
 
За ці гроші реалізовано майже 130 проектів з енергозбереження, ремонту доріг та закладів соціальної сфери, облаштування вуличного освітлення, придбання спецтехніки для комунальних закладів тощо.
 
Окремо, керівник Рівненщини наголосив на тому, що у 2017 році зросли надходження до бюджетів усіх рівнів. А бюджет Рівненщини порівняно з минулим роком збільшився більш як на 27%.
 
- Радий з того, що у 2018 році у нас з’явиться ще більше можливостей для розвитку. Крок за кроком ми приводимо в порядок дороги, школи, садочки, лікарні, спортивні об’єкти, реалізуємо туристичні проекти. Ми набрали швидкості і за усіма законами фізики цього року не збираємось зупинятись, а тільки йдемо вперед. Прошу усіх мешканців області бути нашими союзниками, бо є дещо велике що нас об’єднує - бажання, щоб рідна Рівненщина процвітала, - підсумував свій звіт голова ОДА Олексій Муляренко. 

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.