П'ятниця, 29 Березень 2024


Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура просять Німеччину екстрадувати колишнього заступника голови Рівненської ОДА та екс-депутата Верховної Ради, колишнього голову правління ПрАТ "Холдингова компанія "Енергомережа" Дмитра Крючкова. Відповідний запит вони відправили до відповідальних органів Німеччини.

Зі слів джерела в правоохоронних органах шанси на екстрадицію Дмитра Крючкова доволі високі. 

Нагадаємо, Крючкова, який  близько року переховувався від правоохоронних органів, було затримано 14 квітня на території Німеччини. В Україні його звинувачують у розкраданні сотень мільйонів гривень "Запоріжжяобленерго". Створена Крючковим корупційна схема завдала державній компанії збитків на загальну суму понад 346 мільйонів гривень.

Дмитра Крючкова німецькі правоохоронці доставили до суду прикордонного містечка Розенгайм на півдні країни для обрання запобіжного заходу. Відтоді, як повідомили у прокуратурі Мюнхена з 26 квітня, Крючков перебуває під вартою. Німецькі правоохоронці подали до Вищого земельного суду Мюнхена запит на арешт до часу, поки з України надійдуть документи на екстрадицію.

До слова, Дмитро Крючков в 2005 році працював заступником голови Рівненської ОДА. З квітня 2006 року по листопад 2007 року був народним депутатом України від «Блоку Юлії Тимошенко».

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.