Четвер, 28 Березень 2024


Студенти Національного університету водного господарства та природокористування зможуть отримати кошти на реалізацію своїх наукових проектів від Благодійної організації «Фонд Олексія Муляренка».

Відповідний Меморандум про співпрацю та партнерство ректор НУВГП Віктор Мошинський та голова Рівненської ОДА, депутат Рівнеради від партії «БПП «Солідарність» Олексій Муляренко підписали сьогодні, 29 травня.

У рамках спільної роботи університету та фонду буде започатковано конкурс студентських інноваційних проектів імені Олексія Івановича Костіна - кандидата технічних наук, професора кафедри гідравліки НУВГП, дідуся Олексія Муляренка.

Прийом конкурсних робіт на тему «Відновлення річки Устя та її басейну» стартує із 1 вересня і триватиме до 12 жовтня. З 12 грудня члени журі вивчатимуть напрацювання студентів і 1 лютого, на день народження Олексія Івановича Костіна, оголосять результати конкурсу. Призовий фонд становить 50 тисяч гривень. Ці кошти отримають троє переможців.

До складу оргкомітету конкурсу ввійдуть голова Рівненської ОДА, депутат Рівнеради Олексій Муляренко, ректор НУВГП Віктор Мошинський, директор інституту НУВГП Микола Хлопук, директор інституту екології та землевпродякування Алла Прищепа, затупник директора інституту екології та землевпрорядкування Ігор Стадник та доцент НУВГП Анатолій Карпюк.

Олексій Муляренко розповів, що створення благодійного фонду розпочалося із бажання щось змінити.

«Спершу була ідея, потім шукали інструменти для її реалізації. Так, виникла ідея створення благодійного фонду, який розширює можливості для студентів НУВГП», – каже Олексій Муляренко.

Керівник Рівненщини також повідомив, що співпраця між його іменним Фондом та ВНЗ носитиме комплексний характер. 

«Ми маємо вивчити і зрозуміти реальний стан справ, які відбуваються прямо сьогодні з річкою Устя і з нашим Басівкутським озером. У рамках Меморандуму ми зможемо зробити не тільки конкурс наукових робіт, я впевнений, що ми зможемо втілити ще багато різних проектів», - зазначив Олексій Муляренко.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.