Четвер, 28 Березень 2024


Ще у 2015 році керівник Сарненської районної організації партії «Батьківщина», а нині заступник голови районної ради від цієї ж політичної сили Микола Костецький, аби врятувати пам'ятник організатору «червоного терору» Феліксу Дзержинському, що розташований в селі Катеринівка Сарненського району ініціював звернення до президента росії володимира путіна з проханням викупити погруддя «залізного фелікса». 

Так, вам не привиділося - не з пропозицією, не з вимогою, а саме з проханням…до особи, яка вже на той час розпочала війну в Україні.  При цьому, автор звернення характеризував нелюда, на совісті якого кілька тисяч людських життів, як політичного та державного діяча, професійного революціонера. 

На фото: Микола Костецький, як кажуть в Сарному - активний прихильник «руського міра»

«Коля Костецький, як колишній комуніст зробив все аби врятувати цю пам'ятку радянської доби. Добре, що знайшлися люди, які не зверталися зі слізними проханнями до тих, хто нищить твою державу, а просто прийшли і не словами, а ділом зробили хорошу справу», - каже наш співрозмовник в Катеринівці.

Вочевидь, він має на увазі події червня, того ж 2015 року коли активісти та частина жителів села власними силами все таки знесли пам'ятник «кату» та «терористу» Дзержинському. І це, незважаючи на шалений спротив зі сторони іншої частини місцевих жителів та особисто сільського голови Катеринівки. 

Як нам розповіли, саме Костецький налаштовував цих людей проти того, аби зносити пам'ятник в Катеринівці, бо вже раніше звернувся до путіна з проханням врятувати погруддя шляхом його викупу. 

«Цей чекістський бовван знаходиться в центрі села. І діє він прямо як якийсь злий дух. Саме мешканці Катеринівки стабільно голосували на всіх виборах чи то за комуністів, чи то за регіоналів, а на останніх - за Тимошенко», - писав на сторінках видання «Волинь» у 2015 році Дмитро Кубійович. 

До слова, кажуть, що Микола Костецький є «вірним адептом» Української православної церкви Московського патріархату і частим гостем заходів, які ця структура підконтрольна Кремлю, організовує на Рівненщині. А тому й не дивні його намагання врятувати символи рядянської епохи та участь у заходах, які пропагують «духовні скріпи». 

Нагадаємо, що нещодавно партія «Батьківщина» на Рівненщині вже потрапляла у скандал пов'язаний із ретрансляцією месседжів Кремля, щодо подій в Україні. Керівник апарату Костопільської міськради, член партії «Батьківщина» Ніна Ткачук назвала події на Сході України «братовбивчою війною». Саме так, це називають сепаратисти в Донецькій та Луганській областях, а також спікери Кремля та ФСБ.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.