Четвер, 28 Березень 2024


Уряд пропонує скоротити кількість податків із 22 до 9. Про повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, представляючи у середу на засідання кабміну пропозиції щодо податкової реформи.

За його словами, саме надмірна кількість податків та недолуга система оподаткування призводить до того, що Україна є непривабливою для ведення бізнесу.

"Ми - 164 у рейтингу "Doing business", десь між Нігерією та іншими не менш привабливими", - зазначив прем'єр.

Зокрема, за словами Яценюка, йдеться про скасування низки зборів за провадження деяких видів підприємницької діяльності, скасування надбавки на природний газ для споживачів усіх форм власності, рентна плата за транспортування нафти і газу, збір за місця для паркування транспорту, туристичний збір, а також збір на виноградарство, садівництво та хмелярство.

Разом із тим акцизний податок буде трансформовано і об’єднано з низкою інших.

"Акцизний податок – це податок на розкіш, а тому в рамках нового акцизного збору ми вводимо класичний податок на розкіш, переводимо туди реєстрацію першого транспортного засобу, екологічний податок із палива та цінову надбавку по тарифу за електроенергію", - сказав прем’єр.

Так само, за словами Яценюка, пропонується реформувати систему сплати ПДВ у аграрній сфері, а також встановити єдиний орендний платіж за користування водою та земельними надрами.

"Ми переходимо на класичну європейську модель, де вводиться єдиний податок на нерухоме майно, що передбачатиме як оподаткування земельних ділянок, так і нерухомості, яка розташована на даній земельній ділянці" – наголосив Яценюк.

"Таким чином ми пропонуємо зменшити кількість податків із 22 до 9 і беремо місяць на обговорення податкової реформи із бізнесом та громадськістю. Приймаємо будь-яку критику тільки разом віз пропозиціями. Якщо знаєте, як зробити краще підкажіть", - заявив прем'єр.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.