П'ятниця, 29 Березень 2024


Переважна більшість (84%) офісних співробітників в Україні готові погодитися на неофіційну зарплату. А більш ніж четверта частина вважають це явище нормальним. Тільки кожен десятий не погодився би на зарплату «в конверті». Такі дані опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

Більш ніж четверта частина офісних працівників вважають «чорні» зарплати нормою українського ринку праці. Для кожного другого зарплата в конверті — не надто радісна новина, але відмовитися від хорошої роботи через цю причину він не збирається. І тільки для кожного десятого така форма оплати праці є категорично неприйнятною.

Що ж примушує офісних працівників погоджуватися на неофіційний заробіток? Для третини опитаних вирішальним у цьому питанні є розмір «чорної» зарплати, який найчастіше перевищує офіційні пропозиції. На другому місці серед важливих причин — відсутність іншої роботи. Таким чином, для більше ніж четвертини опитаних форма обліку грошей не має значення, головне — їх наявність. А ось кожен десятий готовий пожертвувати формальностями заради цікавої роботи.

Проте тільки 23% респондентів, які мають неофіційний заробіток, запевняють, що не зіштовхувалися з проблемами через «чорну» зарплату. Кожен п’ятий із тих, хто отримував зарплату «в конверті», зіштовхувався з недобросовісністю роботодавця, який залишає за собою право довільно змінювати суму заробітку або затримувати виплати. 14% не можуть отримати соціальні виплати в повному обсязі, а кожен десятий зіштовхується з неможливістю оформити хорошу пенсію. Також через «чорну» зарплату дехто не може отримати кредит або надати довідку про реальні доходи при подачі документів на візу.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в жовтні 2014 року. В опитуванні взяли участь 1412 респондентів.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.