Четвер, 28 Березень 2024


Кожний другий пошукач забуває попередити рекрутера про те, що не прийде на співбесіду. У 14% випадків така поведінка закінчується потраплянням до «чорного списку» компанії. Про це свідчать результати опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

9 із 10 роботодавців потрапляють у ситуацію, коли пошукач «не доходить» до співбесіди. У 16% рекрутерів зривається кожна друга співбесіда, у 26% — кожна третя, ще в 26% — кожна п’ята. 13% з вини пошукачів відміняють приблизно одне з десяти запланованих інтерв’ю, 8% — ще менше. І тільки кожен десятий ейчар майже всі співбесіди проводить у плановому режимі.

Навіть в умовах, коли роботу знайти складно, дещо менше половини пошукачів не вважають за потрібне сповістити рекрутера про те, що не прийдуть на співбесіду. 49% ейчарів заявили, що інколи пошукачі попереджають про зміну планів, а інколи — ні. 4% попереджають HR-менеджерів у останню хвилину. І тільки двоє зі ста потенційних працівників дотримуються ділової етики та повідомляють рекрутеру про свою відсутність заздалегідь.

Переважна більшість рекрутерів із розумінням поставляться до відмови проходити співбесіду, якщо людина заздалегідь поставить їх до відома. Кожному п’ятому рекрутеру така поведінка пошукача не сподобається, а ще 14% вдаватимуться до надзвичайних заходів — занесуть резюме безвідповідального кандидата до «чорного списку» компанії.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.