Четвер, 28 Березень 2024


Сьогодні увага до тих, хто несе службу в армії або може бути зарахованим до її лав, прикута більше, ніж будь-коли раніше. Ставлення до Дня захисника Вітчизни серед працюючих українців за останній час теж кардинально змінилося. Якщо ще півроку тому більшість офісних співробітників висловлювалося за традиційне святкування 23 лютого, то сьогодні до цієї дати переважно негативне ставлення. Такі дані були отримані в результаті опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

Соціально-політичні події останнього часу стали причиною того, що багато українців переглянули своє ставлення до захисників Батьківщини. За даними опитування hh.ua, протягом останнього року престиж професії військовослужбовців зріс більш ніж у десять разів. Крім кадрових військових, лави української армії поповнили чоловіки, які раніше не мали стосунку до військової служби. У зв’язку із цим День захисника Вітчизни для мешканців України набуває особливого сенсу. Серед офісних співробітників немає єдності щодо дати, в яку будуть вітати чоловіків. За рік кількість компаній, де відзначатимуть День захисника Вітчизни, зросла вдвічі. Тепер чоловіків планують вітати у кожному третьому офісі.

Варто відзначити, що ставлення до самого свята і його передісторії відрізняється у представників різних поколінь. Ті, хто народився і виріс у часи незалежної України, більше схильні вважати Днем захисника Вітчизни 6 грудня. На відміну від них шість із десяти представників старшого покоління, навпаки, схильні дотримуватися традицій та відзначати 23 лютого. На зміни в законодавстві, згідно яким Днем захисника Вітчизни тепер вважають 14 жовтня, офісні співробітники поки не відреагували. Святкування цього дня є скоріше виключенням, аніж правилом. 

Опитування роботодавців показало, що більшість керівників вищої ланки та директорів HR-департаментів вважає найлогічнішою датою для привітання чоловіків з Днем захисника Вітчизни саме 14 жовтня. Це говорить про те, що українські офіси готові змінювати традиції з урахуванням сучасних умов.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.