П'ятниця, 29 Березень 2024


З 1 липня 2015 р. система електронного адміністрування податку на додану вартість працює на постійній основі. З цього ж дня для платників ПДВ діють нові додаткові правила, а саме: реєстрація податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних обмежується сумою, розрахованою за певною формулою.

«Система електронного адміністрування податку на додану вартість призначена для безперервного оперативного контролю формування податку на додану вартість. Її запровадження направлено на зниження ризиків формування фіктивного кредиту та унеможливлення отримання неправомірного відшкодування ПДВ з бюджету, скорочення обсягів тіньової економіки в країні та витрат держави на адміністрування цього податку», - начальник ДПІ у м. Рівному Михайла Калитюка

За порушення продавцем товару - платником ПДВ строку реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних або розрахунків коригування на строк до 15 днів застосовується штраф у розмірі 10% від суми ПДВ, зазначеної у податковій накладній.

У січні-червні платники податку на додану вартість Рівного сплатили до бюджету 158 млн. грн., що на 19,5 млн. грн. більше аналогічного періоду минулого року.

 

За матеріалами ДПІ у м. Рівному  ГУ ДФС у Рівненській області

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.