Четвер, 28 Березень 2024


Правила роботи на ринку он-лайн торгівлі можуть суттєво змінитись, а третина інтернет-магазинів закритись. Ті ж, що залишаться - значно підвищать ціни.

Такі наслідки, за прогнозами експертів, може мати прийняття депутатами законопроекту «Про торгівлю» ініціатором якого є Кабінет міністрів. Зокрема, автори документу зобов`язують кожен інтернет-магазин мати офіційний офіс, куди б могли звертатися і покупці, і перевіряючі органи.

Нові правила торгівлі, які хочуть втілити в життя урядовці, також передбачають запровадження додаткової звітності для бізнесу та посилення «каральної» ролі управління з захисту прав споживачів.

Із цим категорично не погоджується генеральний директор Української Асоціації торгівлі Ігор Кишко: «Ми не знаємо, як позбутися наявної звітності. А тут нова. І у разі помилок передбачені величезні штрафи».

Дрібні підприємці, які займаються дистанційною торгівлею, якщо зможуть дозволити собі витрати і на відкриття офісу, і на бухгалтера, який повинен буде займатися додатковою звітністю, підвищать ціни на товари мінімум на 10%. Не виключено, що третина «віртуалів» зникнуть з ринку.

Як повідомлялось, на сьогоднішній день 8% українців купують товари та послуги через Інтернет. У свою чергу, соціологи прогнозують, що до 2020-го року вже кожен другий українець стане постійним клієнтом онлайн-магазинів.

За матеріалами: Ділове Рівне

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.