П'ятниця, 29 Березень 2024


Всупереч очікуванням, жовтень не приніс пожвавлення на ринку праці. За даними Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, кількість вакансій практично не змінилася. Кількість резюме зросла лише на 3%. Відсутність приросту вакансій і незначне зростання кількості резюме відобразилися на конкуренції за робочі місця. Якщо до вересня показник конкуренції поступово знижувався, то в жовтні він зафіксувався на позначці 3,8.

Як і місяць тому, в жовтні hh.Індекс (відношення кількості резюме до кількості вакансій) склав 3,8. Це означає, що на одну вакансію в середньому претендувало чотири пошукачі. Традиційно найвищий показник конкуренції спостерігався у столиці. Також серед регіонів із найвищою конкуренцією були Запорізька, Полтавська, Одеська і Дніпропетровська області.

ТОП-5 регіонів із найнижчою конкуренцією не змінився. У жовтні дещо простіше було знайти офісну роботу мешканцям західних областей — Тернопільської, Івано-Франківської, Хмельницької, Львівської і Волинської.

Лідерство за рівнем конкуренції втримують керівники вищої ланки. Як і у вересні, до ТОП-5 проф. сфер із найвищою конкуренцією увійшли юристи і бухгалтери. У рейтингу тих, кому складніше за все знайти роботу, з’явилися спеціалісти в сфері транспорту й логістики, а також працівники медіа.

Практично не змінився список проф. сфер із найнижчою конкуренцією. Як і раніше, не відчувають проблем із пошуком роботи продажники і страховики. Лишається низькою конкуренція в ІТ-секторі. Повернулися до рейтингу проф. сфер із найнижчою конкуренцією представники робочих спеціальностей і держ. службовці.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.