Четвер, 28 Березень 2024


За січень-жовтень поточного року платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів області 11,4 млн. гривень, що на 2,7 млн. гривень більше від очікуваного. 

Зокрема, понад 11 млн. грн. податку надійшло від юридичних осіб та 0,4 млн. грн. сплатили громадяни. 

Значне збільшення надходжень податку на нерухомість відбулося завдяки зміні правил оподаткування, оскільки з 1 січня 2015 року оподатковуються не лише об’єкти житлової, а й нежитлової нерухомості. 

Нагадаємо, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, запроваджений з 1 січня 2013 року та регламентується ст. 266 Податкового кодексу України. 

Платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об'єктів житлової чи нежитлової нерухомості, а базою оподаткування є загальна площа об'єктів житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток. 

Податок сплачується за місцем розташування об'єктів оподаткування і зараховується до відповідного бюджету згідно з положеннями Бюджетного кодексу України. Зокрема, громадяни сплачують податок протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, а юридичні особи - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації. 

 

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.