Вівторок, 19 Березень 2024


Лояльність співробітників є одним із ключових факторів успіху компанії на ринку. Вона означає прагнення працівника в будь-якій ситуації діяти в інтересах своєї компанії, а це приносить чималі плоди для роботодавця. Тим не менше, серед офісних «білих комірців» відсоток лояльних дуже низький. Про це свідчать дані Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

Співробітники, які відчувають задоволення від своєї роботи й атмосфери в компанії, не лише не шукають більш вигідне місце роботи, але й ефективніше працюють, насолоджуючись колективом однодумців.

Хоча працівники загалом позитивно висловлюються про компанію, де працюють, Індекс лояльності (або готовності рекомендувати роботодавця) серед співробітників українських компаній відносно невисокий, якщо порівнювати з європейськими результатами.


На українському ринку склалася ситуація, що працівники хоча й більш-менш лояльні до компанії, але не настільки задоволені фактичними умовами праці, щоб рекомендувати свою компанію іншим як роботодавця — а це один із ключових показників лояльності. І особливо критично налаштовані співробітники компаній, що займаються готельним і ресторанним бізнесом, і компаній, представлених у сфері транспорту й логістики. Водночас спеціалісти у тих сферах, де добре розвинуті мотиваційні програми, найбільш лояльні до свого роботодавця. Це ІТ-компанії, а також маркетингові й рекламні агенції.

Варто відзначити і те, що чим вища посада, котру посідає співробітник, тим більша його лояльність компанії.

Але одна справа — казати про свою лояльність компанії, а зовсім інша — вдаватися до конкретних дій. Понад половина працівників позитивно відгукувалися про компанію в колі близьких або рекомендували знайомим продукцію чи послуги компанії.

Також чимало працівників оцінювали роботодавця в опитуванні або конкурсі (40%), активно захищали роботодавця перед близькими (34%), перед іншими людьми (16%) або розміщували позитивні відгуки (14%). Понад те, 28% співробітників носили поза роботою одяг або аксесуари з логотипом роботодавця, а 11% — навіть займалися волонтерською роботою.

 

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.