Четвер, 28 Березень 2024


У Верховній Раді зареєстровано проект закону про націоналізацію майна ПАТ «Рівнеобленерго» як майна, що належить державі-агресору. Автором законопроекту виступив народний депутат від фракції «Батьківщини» Сергій Євтушок.

«Рівнеобленерго» належить компанії VS Energy, якою володіють російські підприємці - колишній віце-спікер Держдуми РФ Олександр Бабаков, Олександр Воєводін і Євген Гіннер. Група контролює третину ринку передачі електроенергії по локальних мережах в Україні.

У жовтні Генпрокуратура України почала кримінальне розслідування, запідозривши VS Energy в махінаціях при тендерних закупівлях і в ухиленні від сплати податків.

Сергій Євтушок пропонує націоналізувати майно «Рівнеобленерго» як майно держави-агресора без подальшого відшкодування вартості майна та майнових прав. При цьому, нардеп пропонує відшкодувати збитки російським бізнесменам після закінчення агресії, яке буде зафіксовано у відповідному міжнародно-правовому акті, на підставі двостороннього міждержавного договору.

«Прийняття проекту закону сприятиме захисту національних, майнових та соціально-економічних інтересів України, її економічної самостійності в умовах зовнішньої агресії», - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Варто відзначити, що група VS Energy володіє не тільки «Рівнеобленерго». Зокрема, компанії в більшій частині належать «Житомиробленерго», «Хмельницькобленерго», «Кіровоградобленерго», «Миколаївобленерго», «Севастопольобленерго» і навіть «Київобленерго».

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.