П'ятниця, 29 Березень 2024


Делегація з Рівненщини відвідала Україно-угорський бізнес форум, що відбувся у місті Дебрецен.

Захід відкрили Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та очільник  уряду Угорщини Віктор Орбан. Форум став першою подією такого масштабу за історію зовнішньоекономічних відносин між двома країнами. 

Учасниками заходу стали понад 70 українських підприємств та більше 100 – угорських. Вони обговорили перспективи співпраці у різних сферах економіки – аграрному секторі, харчовій промисловості, туризмі, фармакології, енергетиці  та ІТ.

Рівненську область на форумі представили керівники таких підприємств, як «Біосмартекс», «ОТТІМО», «Кедоff.net», «Тепло-Енергія», «Українська лісопереробна компанія», «777», «Імпульс».

Окрім того, участь у заході взяли керівники Рокитнівського району – Микола Кушнір та Анатолій Кінчур. Очолив делегацію керівник Рівненського представництва Міжнародної торгової палати в Україні (ІСС Ukraine), заступник директора ДП «Рівнестандартметрологія» Петро Стецюк.

«Рівненська область має значний виробничий потенціал, - зазначив Петро Стецюк. Підприємствам нашого краю є що запропонувати іноземним партнерам. Україно-угорський бізнес-форум в першу чергу спрямований на те, щоб популяризувати продукцію та послуги вітчизняних виробників за кордоном та сприяти розвитку нових інвестиційних проектів», - зазначив Петро Стецюк.

У рамках заходу було підписано низку угод та меморандумів про співробітництво між сторонами.

Співорганізаторами форуму з української сторони були Український національний комітет міжнародної торгової палати (ICC Ukraine) та Український союз промисловців і підприємців, з угорської – Національний торговий дім Угорщини і Українсько-угорська торгово-промислова палата.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.