П'ятниця, 29 Березень 2024


Слідчими ГУ Міндоходів у Рівненській області закінчено досудове розслідування за матеріалами кримінального провадження щодо ухилення підприємством «В» від сплати податків в значних розмірах.

В ході розслідування встановлено, що службові особи підприємства, в порушення вимог Податкового Кодексу України, відобразили у бухгалтерському обліку проведені господарські операції, які не підтверджені належно оформленими документами. В результаті чого товариством завищено податковий кредит з податку на додану вартість на суму понад 1,5 млн. грн.

Товариством відшкодовано завдану бюджету шкоду у повному розмірі, тож кримінальне провадження спрямоване до суду для звільнення посадових осіб підприємства від кримінальної відповідальності. Адже, відповідно до ч.4 ст. 212 Кримінального кодексу України, особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона до притягнення до такої відповідальності сплатила податки, збори (обов’язкові платежі), а також відшкодувала шкоду, завдану державі їх несвоєчасною сплатою (фінансові санкції, пеню).

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.